Şi ca o paranteză, lucrând în domeniu am văzut că depinde de furnizor. În majoritatea cazurilor se dă garanţie completă, adică produsul e totuşi nou. La unii furnizori am văzut că dau doar 2-3 ani pt. stick-urile USB înlocuite, în loc de 60/99 de luni.
Cam asta. În general, dacă faci RMA direct la producător, garanția se calculează ca fiind pentru un produs nou afaik. Am un stick Corsair Survivor USB 3.0 care a înlocuit un Corsair Survivor USB 2.0 luat de la PCGarage care a crăpat inexplicabil când l-am conectat la mașină lol. RMAul a fost făcut direct la Corsair, trimis cu Royal Mail în Olanda, primit replacement prin curier în <1 săptămână, dacă se strică și ăsta se urmează aceeași cale, dar aici garanția este lifetime, deci mno.
Deci tu ti-ai facut upgrade de la 9800GTX la GTX560 pe garantie?
Se întâmplă, 9800GTX erau faimoase pentru rata în care crăpau, mai ales cu răcirea stock și la fel și GTX260.
Miahi uită că GTX560 este 560, nu 560Ti, deci nici vorbă de 3x mai rapidă, dar produsul se înlocuiește pe garanție cu unul echivalent dacă nu mai este în producție/stoc. Astfel, dacă de exemplu mie îmi crapă GTX680ul de la EVGA, fac RMA la EVGA și primesc GTX780. Nu GTX780Ti, dar oricum 780 este semnificativ mai rapid decât 680.
So yeah. Se poate, nu este nemaiîntâlnit, nu văd problema. Este un lucru bun pentru că investiția se păstrează oarecum intactă, deși devalorizarea în cazul plăcilor video este masivă, mai ceva ca la mașinile noi