Vând 2xHDD 2.5TB WD

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Poate mai vine Moș Crăciun și la alții :).

HDD-urile sunt WD25EURS, cumpărate în octombrie 2012, mai au garanție până în octombrie 2014 (de conformitate) sau octombrie 2015 (tehnică), whatever the difference is (pcgarage stuff).

Le-am folosit în NAS într-un RAID1 cu date de backup. Cam 10000 de ore de funcționare fiecare, în carcasă deschisă și cu ventilator pe ele. Din câte văd 10000 de ore sunt din octombrie 2012 până acum, pare că WD numără și sleep-ul ca power on time, pentru că pe de altă parte afișează și vreo mie de start/stop count, când intrau în sleep.

Performanța în RAID1 software (apropiată de cea fizică, încă n-am rupt RAID-ul). Au sectoare de 4k (advanced format), performanța sub 4k e emulată read+write.

WD_25EURS_RAID1.png

SMART pentru primul și al doilea.

Ceva echivalent nu mai există pe piață, dar zic că încă mai merită vreo 300 de lei fiecare. De preferat să le dau pe amândouă, poate vrea cineva un alt RAID, cu 550 lei.
 
Mda, am ratat "sezonul", că m-am tot gândit dacă să le dau sau să le folosesc la altceva (RAID1+0 în combinație cu altele), dar până la urmă n-am nevoie de performanță așa mare.
 
Back
Top