Vand 2 (si jumatate) IBM R31

Status
Not open for further replies.

bausto

The year of grace, 2007
A venit si vremea sa le dau.
Vand 2 laptopuri IBM R31 (Maintenance Manual). Configuratiile sunt similare. Unul are procesor P3M 1133MHz, celalalt Celeron 1200MHz. Am cateva module de RAM deci 256/512MB memorie. Aceeasi situatie si la harduri, cred ca am niste harduri de 20/30GB. Ambele vin cu combo DVD-ROM/CD-RW. Incarcatoarele sunt originale IBM.

Acum sa enumar si bubele.
Incep cu cel cu procesor P3:
-Ecranul are cateva zone cu luminozitate neuniforma plus o mica pata mai inchisa la culoare - am atasat poze in care se vede mai bine defectul.

Pentru cel cu procesor Celeron:
-Are o problema cu invertorul. Uneori porneste cu backlight-ul stins. Am un invertor de schimb dar nu prea mai am timp sa stau sa desfac display-ul sa il schimb.

Si niste bube comune:
-Ambele baterii sunt pe moarte sau deja decedate. Adica in principiu mai tin cateva minute dar uneori pur si simplu nu sunt detectate deci nu mai tin nici macat cat de-o fluctuatie de tensiune. Una e un pic mai rasarita ca cealalta, dar ambele au niste sute de cicluri de incarcare la activ.
-Plasticul din zona balamalelor are niste crapaturi fine. La unul sunt mai vizibile, la celalalt mai putin. Deci balamalele sunt ok, sunt metalice si intregi, doar plasticul de pe capacul laptopului e crapat fin in dreptul lor - poza atasata.

Cam astea sunt defectele de care imi aduc aminte. Cam stau pe bara de ceva timp si nu le-am mai puricat.

Pe langa cele doua laptopuri mai am un docking station IBM compatibil cu ele si o placa PCMCIA WiFi Avaya (Silver) 11Mbps. Astea se dau numai impreuna cu laptopurile.
Mai am si o traista de piese de schimb pentru ele. Mai exact un al treilea R31 caruia ii lipseste display-ul (panel-ul LCD, carcasa ecranului cred ca inca o am). Este un model superior fata de cele de mai sus (2676 vs. 2656), are un procesor Celeron 1200MHz sau P3 800MHz pe el (nu mai stiu exact), fara RAM, fara hard, cred ca si fara unitate optica.

Pret nu pun inca pentru ca nu am nici cea mai mica idee cat sa cer. Am vazut ca preturile pentru laptopuri asemanatoare se invart pe la 500lei deci astept propuneri.

Deocamdata nu pot decat sa pun niste poze facute cu telefonul intr-o lumina chioara. La cerere pot sa incerc sa fac niste poze mai bune.
 

Attachments

 • ibm.jpg
  ibm.jpg
  254 KB · Views: 92
 • pata.jpg
  pata.jpg
  341.2 KB · Views: 73
 • crack.JPG
  crack.JPG
  95.1 KB · Views: 74
Cine face o oferta buna primeste in plus una din componentele bonus. :D
Sunt deschis la oferte si sugestii.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top