Upgrade hardware fara a reinstala Windows

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,036
Fac upgrade la placa de baza (de la Nvidia la ATI, de la AGP la PCI-E) si la HDD (de la PATA la SATA, preferabil in mod AHCI).
Cum fac sa trec Windows XP de la sistemul vechi pe cel nou fara reinstalare?

Metoda Win98 era urmatoarea: intrat in Safe Mode pe sistemul vechi, sters totul din Device Manager cu exceptia ACPI si apoi bootat pe sistemul nou urmat de detectarea automata a noului hardware.
De facut partitii, copiat seria partitiei (sa nu faca literele varza), copiat fisiere, facut partitia bootabila, etc. este usor, dar XP sunt absolut sigur ca nu booteaza fara driver SATA/AHCI deja instalat. Deci cum fac sa bootez XP de pe noul HDD? Exista vreo metoda de a introduce driverul in Windows si a-l face sa se incarce la urmatoarea bootare fara ca hardware-ul sa fie deja prezent? Sau poate exista vreun driver universal bazat pe BIOS la fel ca ESDI_506.PDR din Win98 pe care sa-l folosesc temporar la prima bootare?
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,197
Download Driver Sweeper. Instalat hardware nou, la bootare F8 -> Safe Mode. Rulat Driver Sweeper pentru driverele vechi. Reboot. Instalat new drivers.

De la Pata la Sata era un tutorial, parcă am și scris cum se trece de la una la alta, use the search.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Am mai facut treceri de WinXP pe alt hardware, dar era vorba de paci de baza cu chipseturi de la acelasi producator, sau generatii diferite.
Cat despre AHCI sfatul meu este sa faci trecerea abia dupa ce portezi instalarea si instalezi driverele noi. Pana atunci lucrezi cu controllerul setat in compatibility/IDE mode.
Dupa ce termini restul operatiunilor si ai driverele instalate, rulezi fisierul .reg din attach, dai reboot si treci controllerul in AHCI.
 

Attachments

  • ahci.reg
    1.1 KB · Views: 15

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,036
MSAHCI nu exista in XP.
Solutia a fost sa bootez prima data in mod IDE, sa trec HDD-ul pe al doilea controller, sa il trec pe primul in mod AHCI si sa instalez driverul, apoi sa mut inapoi HDD-ul si sa fac acelasi lucru pe al doilea controller.
 
Top Bottom