1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Unitatea optica nu merge pe "verticala"

Discussion in 'Ajutor: PC Hardware' started by IceCub, Nov 16, 2011.

 1. IceCub

  IceCub Membru Senior

  Salutare tuturor,

  Pe parcursul timpului, tot mesterind ptin calculatoare, am observat un comportament ciudat la unele unitati optice: cand sunt asezate in pozitie verticala (de exemplu cand culci carcasa pe masa pentru a efectua diverse diagnostice in interior) nu mai scot tray-ul sub nici o forma. Tot timpul am ignorat acest comportament considerand-ul doar... "ciudat".
  Acum insa am un amic cu o carcasa "mini" (poate fi asezata in poziitie verticala sau orizontala) care se confrunta cu aceasta problema si mi-a cerut ajutorul. Am incercat doua unitati optice si nici una nu vrea sa scoata tray-ul cand este in pozitie verticala. E normal comportamentul acesta?
   
 2. puterfixer

  puterfixer Administrator

  Ciudat, nu am avut problema asta, ba chiar tăvițele au niște urechi din plastic ca să țină CD-ul când e scos afară în poziție verticală.
   
 3. ipman

  ipman Membru Senior

  Da, unele unitati au senzor de pozitie si nu functioneaza vertical. Eu am intalnit asa ceva. Asta din cauza ca le lipsesc urechile de prindere pentru disc, si atunci cind ar scoate discul fie s-ar prinde de ceva inauntrul unitatii, fie ar cadea din tava imediat ce iese.