Unde mergem în vacanţă? (experienţe)

sage

Membru Senior
Joined
Aug 23, 2004
Messages
9
Oameni buni,
Vine vara, bine-mi pare, dar nu ştiu unde să plec în vacanţă.
De fapt eu m-am cam hotărât asupra Turciei, dar multitudinea de oferte şi uneori preţul piperat mă fac să mai am destule întrebări.
Astfel, mă gândeam că poate am putea să ne împărtăşim experienţele de până acum, atât cele din Turcia cât şi cele din alte ţări: Grecia, Croaţia, Spania etc.
Am să încep eu cu prima experienţă din Antalya, zona Alanya.
Am plecat prin Alibaba Tour cu avionul. Serviciile agenţiei au fost ireproşabile şi nu am avut nici o problemă nici cu zborul şi nici cu transferul de la aeroport.
Am stat la hotelul Lonicera 4* în regim all inclusive. La exterior hotelul arată precum un bloc de patru etaje ridicat de Ceauşescu, doar că e vopsit în culori mai faine. Prima impresie a fost proastă (mai ales că am ajuns seara când nu prea mai era activitate). Din fericire impresia s-a schimbat cu 180 de grade chiar de a doua zi. Aveam la dispoziţie trei piscine, tobogane de apă, tenis de masă, tenis de câmp, păpică super-bună şi servicii ireproşabile toate incluse în preţul iniţial.
Turcii sunt extrem de prietenoşi şi chiar dacă umblă după banii tăi nu sunt nici falşi şi nici linguşitori. Am petrecut o vacanţă de vis şi nu-mi venea să mai plec.
Astea sunt motivele pentru care mai vreau în Turcia, dar nu ştiu la ce hotel de 4 sau 5 stele care să se încadreze într-un buget de cam 600 de euro de persoană. Nu vreau să merg la acelaşi hotel pentru că mi-ar plăcea să încerc ceva nou.
 

rdunare

Membru Senior
Joined
Apr 26, 2004
Messages
55
Eu am fost anul trecut în Croaţia, la Banjole, sud de Pula. Am mers cu maşina, drumul a durat 2 zile. Una până la Timişoara, restul (cam 900 km) în ziua 2. Cazare am găsit de aici, căutând pe internet. Am dat peste o tipă care are o căsoaie organizată pe apartamente de 2 dormitoare + living cu bucătărie, balcon, grădină, grătar, parcare privată etc. Preţul dat atunci (septembrie) a fost de 65 euro/noapte pentru 3 cupluri (unii au dormit în sufragerie pe o chestie foarte comodă, nu canapea naşpa ca pe la noi). Alte posibilităţi de cazare sunt hotelurile şi cortul (au sute de campinguri, unele oferă căsuţe sau rulote pentru închiriat, aproape toate au apă caldă, apă rece, curent electric şi pot fi găsite pe internet).
Deşi se spune că ăia nu ştiu decât italiană şi germană, m-am înţeles de minune oriunde doar cu engleza. Sunt oameni foarte civilizaţi, respectă turiştii şi nu numai. Apa e bună de bălăceală până pe la sfârşitul lui septembrie. Singurul dezavantaj este că plaja nu are nisip ci pietre rotunjite iar pentru a intra în apă mulţi foloseau şlapi sau sandale cu care puteai să rămâi încălţat. Preţurile la haleală sunt mai mari decât ce am auzit eu prin Turcia sau Grecia, dar nu exagerat de mari. Apa minerală e foarte scumpă, noi am băut sucuri de fructe că erau aproape la acelaşi preţ cu cola.
Se pot face vizite în sud, pe coasta dalmatică. Peisajele sunt demenţiale, muntele întâlneşte marea, palmieri, pini şi cactuşi la un loc. De la Pula la Veneţia sunt aproape 300 km, noi am făcut şi o vizită de câteva ore până în Italia.

Ce să mai, când voi mai putea tot pe acolo voi merge.
 
R

rogamer

Guest
Dar la peisajele minunate romanesti de munte nu va ganditi? Intentionez sa merg la Vatra Dornei printr-o agentie de turism. Am gasit o oferta foarte tentanta cu 400.000 camera dubla/zi la vila. De mancat se poate gati sau cumpara. Sincer e mai relaxant la munte la racoare. Dar nici o vacanta la Mamaia nu ar strica cu vizite zilnice la Aqua Magic. Am fost anul trecut si fost super (mai ales partea cu intratuul gratis la Aqua Magic :biggrin: se vede ca sunt modest :tongue:).
 

Xllerator

Colţ Alb
Joined
Oct 11, 2003
Messages
793
Decît să merg la mare (la hotel) în România, mai bine aceiaşi bani îi dau în Turcia pe cazare, masă şi servire la ani lumină distanţă. Cît despre peisaje, şi alţii au, poate mai frumoase.
 

nero

Membru Senior
Joined
Oct 14, 2003
Messages
42
nero se duce in Tenerife la hotel de 4*. Asta pentru ca nu am suficienti bani pentru litoralul romanesc :smile:.
 

Alter Ego

PEDs, EPO & More.
Joined
Mar 24, 2004
Messages
342
În Vamă cu cortul nu merge nimeni?
Eu probabil am să merg şi în Vamă, dar pe lângă asta pe 27 iulie la Târgu Mureş este un festival de genul Sighet la care intenţionez să merg... tot cu cortul. :smile:

Cât despre alte locuri... orice e mai bine decât litoralul românesc. Ştiam ceva foarte tare pentru Praga, o săptămână, cazare + transport - undeva pe la 6 milioane. Poate e doar un zvon, mă mai interesez şi vă spun.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
450E - 3 zile la Budapesta si 4 zile la Viena, hotel de 4*, transport inclus, totul pentru 2 persoane.
 

Sir BDD

Membru
Joined
Feb 11, 2005
Messages
8
Aş fi vrut să plec în Grecia dar parcă nu m-aş hazarda doar eu şi cu fata cu maşina prin Bulgaria, prefer să fie minim 2-3 maşini.
Cred că şi anul acesta o să-mi fac veacul prin Valea Prahovei deşi nu pot să spun că sunt înnebunit de când cu aglomeraţia şi agroturismul slab din zonă. Recunosc totuşi că sunt înnebunit după Braşov, cetatea Râşnov, Bran, etc deşi le-am văut de atâtea ori. Sper ca anul acesta să mai dau un tur pe la vreo câteva monumente istorice (să tresalte sprirtul patriotic în mine :smile:). Un picnic pe la Vulcanii Noroioşi sau o vizită pe la vreo podgorie face toţi banii..
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
La Vatra Dornei e frumos, dar nu prea ai ce face multă vreme. Am stat acolo ani buni, dar eram copil şi aveam întotdeauna ce face :smile:

SirBDD, nu e nici o problemă să mergi singur prin Bulgaria. Nu mai e epoca 1998-2000, când era plin de rackeţi şi falşi poliţişti. În ultimii 3 ani am colindat destul de mult Bulgaria (lunar) în delegaţii şi nu am avut niciodată nici un fel de probleme.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,450
Pai si te duci cu cortul ? Ai putea sa te duci pe jos, ca nu e mult de mers din Constanta... :tongue:
 

Alter Ego

PEDs, EPO & More.
Joined
Mar 24, 2004
Messages
342
Nu e vorba de asta... pentru unii dintre noi Vamă = cort, şi în nici un caz hoteluri de 4-5 stele. :rolleyes:
 

sage

Membru Senior
Joined
Aug 23, 2004
Messages
9
Originally posted by nero
nero se duce in Tenerife la hotel de 4*

Nero ar putea să se laude mai pe larg sau îi e frică să nu se umple de românaşi pe acolo?

--------------------------

SirBBD, aşa m-am temut şi eu de Bulgaria vreo doi ani şi m-am dus în Grecia cu trenul - despre care auzisem alte poveşti cu intratul peste tine, cu tâlhăritul, cu violatul...
Ia omule maşina şi dă-i bice. Fereşte-te de radar şi caută să ai la tine nişte hârtiuţe de cinci euro, aşa pentru orice eventualitate.

Şi încă ceva: Cum e drumul până la vulcanii noroioşi? Nu-mi rup maşina pe acolo?
 
E

Elena_Selena

Guest
Eu in acest concediu voi pleca in afara. Romania numai este ce a fost. Litoralul nu ma mai atrage la noi. :frown:
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,311
Într-adevăr, edificator mesaj pentru topicul în cauză.

Mi-a spus cineva că ar fi terminat de asfaltat Transalpina, e foarte posibil să merg pe acolo săptămâna viitoare. Din câte am înțeles mai sunt mici porțiuni unde a rămas de pus doar stratul de uzură, dar până la urmă orice e mai bun decât drumul forestier sau pietruit.
 

Styr

Follower of the old ways
Sugar daddy
Joined
Oct 14, 2003
Messages
1,582
Si pe mine ma bate gandul sa trag o tura p`acolo, astept impresii. :tongue:
Aici gasesti ceva informatii.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,518
Din impresiile altora, Transalpina e mai puțin spectaculoasă decât Transfăgărășanul, însă era impresionantă prin sălbăticia și izolarea ei. Drumul neîntreținut era parte a acestui farmec și motivul pentru care era destul de puțin populată. Acum, cu asfaltul pus, se va umple ca și Transfăgărășanul de fum de mici, orășeni în codârlă cu mașinile, și munți de PET-uri în urma lor. Trist.
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,860
Atunci hai sa spargem si Transfagarasanul, sa poata ajunge pe-acolo doar aia cu 4x4, cu moto sau cu cortul, sa-i discriminam pe cei care nu sunt asa de pasionati de moto sau de off-road insa care totusi se bucura de un peisaj frumos si stiu sa respecte natura.
 
Top Bottom