Dezgrop topicul. Cel putin iarna, in apartament, daca nu fac nimic deosebit, umiditatea variaza intre 20 si 25%. Asa ca am pus mana si am luat nu doar un umidificator ci si purificator. Ce sa mai, un pumn de bani, nebunie, Sharp Plasmacluster KC-G50-W.
Toate aproape bune si frumoase (ar fi fost fara "aproape" daca nu trebuia o vizita in service ca sa mi se spuna ca da, nu sunt nebun din cauza zgomotelor auzite de la aparat dar totul e in parametrii asa ca ma spal pe cap cu el - modificari @home si aparatul tace). Problema a aparut cand a trebuit sa decalcefiez roata in care sta filtrul de apa de la umidificare. Roata este partial submersata iar partea care este la suprafata sta exact in dreptul fluxului de aer gata purificat si scos pe evacuare. Asta inseamna piatra din plin.
Daca va intrebati de ce nu am folosit apa dedurizata, motivul este ca in manual scrie sa fie utilizat cu apa potabila, de la robinet. Un alt motiv este pretul si faptul ca aparatul "bea" cam 4-5L pe zi mai ales in sezonul cu caloriferele duduind.
Bun, dupa 24 de ore cu acid citric si fara rezultate, am mai stat cu filtrul in baie de otet 9 grade inca 24 de ore si uite ca acum este iar curat in proportie de 98%. Treaba e ca as evita sa fac asta la o saptamana si cum spuneam, macar din motive de costuri nu as sta sa cumpar bidoane de apa dedurizata de la Dedeman.
Intrebarea vine acum, o persoana apropiata mie, care are umiditate mult prea mare in casa, si-a luat dezumidificator si scoate cam la fel de multa apa din casa cat trebuie eu sa bag. Nu ar fi greu ca apa scoasa de el sa o iau eu si sa o pun la mine. Dar este ok oare acea apa sau nu este de fapt atat de pura? Ma gandesc ca intr-o locuinta cu umiditate mare in care si-a facut locul si mucegaiul (asa practic omul a decis ca are nevoie de dezumidificator), aerul din acea casa si acum poate contine mucegai si alte vietuitoare. Apa extrasa printr-un proces de condens din cate inteleg eu, este curata sau automat contine carcalaci din mediul din care a fost extrasa?
Sunt curior de parerile voastre.