TV LCD LG care ciclează constant canalele

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Părinții prietenei au un TV LCD LG (nu știu modelul) care de la o vreme începe să sară singur canalele, în continuu. Au crezut că-i de la telecomandă și au schimbat-o, dar nu e cazul. Bănuiesc niște condensatori, da' aș prefera o părere avizată. Ați mai întâlnit problema? Știți vreun service (LG/LCD) care să nu mă fraierească și să facă treabă bună?
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Am avut si eu aceeasi problema, la mine in plus se deschidea greu, trebuia sa apas de multe ori pe butonul de pornire. Dupa un timp de cateva minute isi revenea.
Problema s-a rezolvat cu schimbarea a vreo 10 condensatori de pe circuitul de stand-by, era si un topic pe aici mai demult. Sunt vizibili, odata ce ii dai jos capacul... :smile:
E interesant ca din intamplare am mai dat peste un LG identic cu aceeasi problema... :smile:
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Posibil sa fie si din receptorul IR. Am patit ceva asemanator dar la un mediaplayer (baleia meniurile dupa cum il taia capul). Am schimbat receiverul IR si s-a rezolvat.

LE: ceva de genul ASTA.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Condensatorii defecti sint citeodata vizibili, e suficient sa te uiti daca sint umflati. Dar asta implica sa-l desfaci totusi.
Daca-l desfaci, se pot masura condensatorii cu ESR-metru.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Numa' sfaturi bune până acum :notworthy: Pândesc următoarea plecare a părinților la țară ca să le subtilizez TV-ul și să-mi bag șurubelnița în el. Pasul 1 ar fi să identific ochiometric dacă sunt ceva condensatori de schimbat (și dacă da, atunci îi schimb și pe alții identici da' care încă nu s-au umflat, să mă știu într-o parte), și dacă asta nu ajută atunci scot senzorul IR și-l schimb.

Ce mărci bune de condensatori se găsesc zilele astea? Aveți vreo sursă de încredere? N-au mai rămas multe pe Maica Domnului...
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Gasesti pe Maica Domnului Sanyo si Samxon. Daca nu sint astia, fereste-te in mod special de Capxon.
Dar oricum ar fi, ai grija sa fie din cei cu impedanta joasa pentru surse in comutatie, nu cei normali. Si nu te descuraja daca nu gasesti exact valoarea de care ai nevoie, poti sa pui un pic mai mari daca au loc.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Asta e buba mare. Nu scrie nici pe ei, nici tanti nu stie. Pe de alta parte exista varianta comenzii online la Farnell, TME, etc, care au descrieri corecte. Si Conex electronic are descrieri corecte, dar are Capxon ...
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Din cate mi-a zis tipul la care i-am schimbat eu, e bine sa-i schimbi pe toti din sursa aceea (la mine doar vreo 4-5 erau scursi). La mine a fost simplu ca modulul se dadea usor jos si nu am luat cu mine toata placa sau televizorul, ci doar o placuta de dimensiunea unei placi video.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Păi logic că dacă vreunul dă semne de îmbătrânire, probabil că și restul (același lot, aceeași vechime, aceeași uzură) pot fi cu probleme. Și cum tot m-am apucat de demontat chestii, înlocuiesc tot.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Gresit. Condensatorii electrolitici sint singurii care au de suferit de pe urma imbatrinirii, si nici macar toti. Cei care sint de alte tipuri nu au treaba si nu trebuie schimbati.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Doar despre condensatori electrolitici vorbeam, exact din cauză că îmbătrânesc în timp. Vorba aia, funcționează cu fum, fiindcă atunci când iese fumul din ei, trebuie înlocuiți :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Well. S-a oprit de la sine, nu mai face. Am rămas fără motive ca să-l demontez :biggrin:
 
Top Bottom