Transformare netbook in router wireless

Discussion in 'Ajutor: Comunicații' started by L, Mar 10, 2012.

 1. L

  L factorul uman

  Am un EeePC 701 pe care vreau sa-l fac router wireless. Am pe el instalat un WinXP, si nu-mi place ideea de a-l tine pentru rout-are.

  Din prorpia voastra experienta, care e cea mai simpla si rapida solutie? Ceva gen next-next-next, finish ar fi apreciat. Router-ul o sa fie pornit si stins de cateva ori pe zi, de preferat direct de la butonul de power.
   
 2. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Partea cea mai nasoală e că trebuie să convingi placa wireless să meargă în mod infrastructure și nu ad-hoc (point to point). Adică să poți avea viteze mai mari de 11Mbps, criptarea conexiunilor și auto reconnect. Asta ține de capabilitățile plăcii și de capabilitățile driverelor. Din câteva search-uri n-am găsit nimic legat de asta.

  Cea mai simplă soluție rămâne un router wireless ieftin. Sau un modem/router cu wifi, dacă netul vine prin 3G.
   
 3. L

  L factorul uman

  Presupuneam (aparent gresit) ca driver-ele de Linux stiu sa faca asta by default. :biggrin: Stiu sigur ca NIC-ul WiFi e un Realtek smth b/g.
   
 4. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Daca tot ai XP, incearca dupa cum zice aici. E de fapt ICS printr-o retea AddHoc.
   
 5. L

  L factorul uman

  Nu cred ca merge auto-reconnect pe ad-hoc, asa cum zice si miahi, dar o sa incerc. Oricum, nu-mi surade ideea WEP-ului.
   
 6. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Din experiența mea, fie laptopul are un software cu care vine (cum sunt unele de la Dell/Alienware, că la altceva n-am văzut, nici la Thinkpadurile cu care am lucrat) care să aibă clar buton de "use computer as router/access point", nu face să îți bați capul, soluția next next next finish fiind în cazul ăsta mers la magazin, cumpărat router, instalat router, finish :biggrin:

  Există connexion sharing, dar pentru asta trebuie să faci o conexiune tip ad-hoc între netbookul respectiv și computerul căruia vrei să-i dai net (practic ai net și pe netbook și pe celălalt laptop). Merge ok până se hotărăște că meh și dispare opțiunea de sharing după câteva zile.

  Cu Linux poate fi mișto dacă te pasionează să buchisești, este foarte puternic dar și foarte omgwtf de genul ăsta:
  [​IMG]

  Sau mă rog, asta a fost impresia mea la un moment dat :biggrin:

  Pare că Linus Torvalds a gândit ceva de genul "welcome to linux, here's your rubik cube now go fuck yourself" :smile:
   
 7. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  De ce sa nu mearga auto reconnect?
  WPA nu stie?

  Atunci inarmeaza-te cu rabdare si baga un Linux sau o distributie specializata cum ar fi: pfSense, DD-WRT X86, Untangle, etc.
   
 8. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Din link-ul cu specificaţii reiese că NIC-ul ar fi Atheros sau Ralink (ambele ştiu AP-mode în Linux).
   
 9. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Dacă nu vrei să mai folosești netbook-ul și la altceva, caută o distribuție linux specializată, poate merge. Un SmoothWall s-ar putea să meargă bine. Alternativ, pe Windows-ul ăla rulezi o mașină virtuală cu un asemenea router. VMWare parcă are o colecție întreagă de mașini virtuale stil appliance, gata de a fi descărcate și „băgate în priză”.
   
 10. _~_

  _~_ Membru

  Am făcut asta când m-am mutat la Viena. A durat vreo două săptămâni până a venit UPC-ul așa că în timpul acesta am luat un stick de net 4G de la T-Mobile legat la un laptop cu OpenBSD pe post de router și access point.

  Evident nu există next -> next -> finish.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice