Thermalright HR-02 Macho Special Edition in carcasa Cooltek Karmides

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,214
Incape?

Thermalright HR-02 Macho Special Edition
Dimensiuni generale: (LxWxH): 150 x 129 x 162 mm (cu ventilator)

Cooltek Karmides
Dimensiuni : 190 x 450 x 488 mm

Teoretic ar trebui sa fie ok, dar intr-un videoclip pe youtube coolerul asta in Zalman Z9 Plus e cam la limita - masurat la ochiometru: Thermalright HR-02 Macho in a Zalman Z9+ Case
Iar carcasa aia are 207 x 464 x 504 mm, deci ceva mai mare.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,105
Nu știu dimensiunile interioare pentru Karmides, dar ce pot să-ți spun e că eu am măsurile astea:
205mm lățimea măsurată a carcasei (Antec Sonata), 202mm interior (tablă groasă).
Scythe Mugen 2 (130 x 100 x 158 mm)
și mai rămân până la carcasă 28mm

205-190=15
162-158=4

20mm păpați doar din dimensiuni. La tine ar rămâne teoretic ~8mm între cooler și carcasă. Dar dacă ții cont de faptul că Sonata are doar 5mm între carcasă și tabla pe care se prinde placa de bază, iar Cooltek-ul pare să aibă mult mai mult (că e cable-management friendly), nu pare să aibă loc.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,214
Am intrebat si pe forumul mygarage si din ce mi-au spus cei de acolo diferenta ar fi de 2mm fiindca True Spirit 120 are loc si are 160mm iar HR-02 are 162mm, o sa vad daca si matahala asta intra sau nu.
Cand am auzit ca are loc True Spirit am zis gata, asta-l iau, dar cand sa-l iau parca nu m-am indurat. Am carcasa, am si coolerul, cand vine placa de baza si procesorul o sa vad daca intra. Daca nu...ii fac loc cu ciocanul. :smile:
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,472
Buey Neo mygarage nu e chiar mygarbage cum mai zic unii-altii. Sunt si baieti super OK p'acolo. :smile:
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,472
Rahere? :biggrin:

Adi zi-mi si mie un forum de pe lumea asta in care toti userii sunt impecabili si profesionisti si ma las de forumareala.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,472
Zi-mi mai ca oricum XF si WoT o sa stea sigur multa vreme la bookmarks. Macar de vizitat daca nu de scris. :biggrin:

Si ca sa nu fiu complet offtopic LNT daca luai culeru online prin curier de la garaj aveai alea 10 zile de retur fara intrebari. Mergea bine, nu mergea il dadeai inapoi.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,214
Nu-l dau inapoi oricum, il adaptez eu cumva daca nu merge, treaba cu ciocanul nu era chiar gluma pana la capat. :biggrin: Va spun si voua cand aflu si eu daca merge sau nu.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,892
Nu-l dau inapoi oricum, il adaptez eu cumva daca nu merge, treaba cu ciocanul nu era chiar gluma pana la capat. :biggrin: Va spun si voua cand aflu si eu daca merge sau nu.
La modul serios, merge adaptat dacă schimbi carcasa sau placă de baza. Nu poţi modifica cu ciocanul coolerele actuale. Renunţă de asemenea la ram cu radiatoare şi alte nebunii. Mai bine pui im cooler de ram gen corsair.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,214
Nu modific coolerul cu ciocanul, ma refeream la carcasa. Oricum degeaba vorbim acum pana nu vad la fata locului daca intra sau nu. Intr-adevar, nu cred ca pot pune ram cu radiatoare gen pieptene fiindca sigur nu incape, de aceea o sa caut sa iau memorii Geil "normale", cam toate de la Corsair au pieptenele ala, cred ca dau mai bine la vanzare iar XMS n-am mai vazut pe stoc la 1600MHz si CL9.

LE: Am uitat sa mentionez, capacul lateral are si un spatiu pentru adaugarea unui filtru, deci daca nu intra in carcasa propriu zisa probabil cei 2mm se recupereaza de acolo.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,892
Am eu Corsair XMS cu pieptene 1600MHz CL9 2x2GB :biggrin:

Momentan am 4x4 GSkill Ripjaws care abia încap sub NH-D14 cu Corsair thingie pe el și nu am probleme. Nu pricep ce naiba are Corsair cu radiatoarele alea retardate sincer.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,214
Am pus ram cu radiatoare tip pieptene. :biggrin: Si incape. Si m-au trecut toate apele cand am vazut ca am indoit doi pini de la soclul procesorului. Dar am reusit sa remediez problema si pare ca merge.

Ok, deci sistemul l-am construit, coolerul aproape ca incape. Radiatorul intra la milimetru in carcasa dar nu si ventilatorul care e putin mai sus decat radiatorul - si pe el l-am pierdut din vedere. Dar am rezolvat problema prinzand doar intr-o sarma si in partea cealalta am legat ventilatorul de radiator cu un strap si pare ca sta bine chiar daca e ceva mai jos decat a fost proiectat.
Deci n-a fost nevoie de ciocan. :biggrin:
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,214
Si cam asta e vederea, si deformarea aceea a carcasei pentru filtru/ventilator care a permis coolerului sa intre. Plus ram-ul care intra la milimetru langa ventilator.
Ventilatoarele de pe carcasa sunt foarte silentioase (sunt date pe silent din Bios, inca n-am apucat sa fac teste de sunet pe viteza medie sau mare), mai ramane sa vad ce fac cu ventilatorul suplimentar pe care l-am adaugat eu la baza carcasei si care sta constant in 1000rpm si pe care nu pot sa-l duc mai jos...o sa ma straduiesc mai tare. Pana atunci sta bibelou.
 

Attachments

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,333
Ventilatorului suplimentar poti sa-i pui o rezistenta in serie sau o sursa de curent constant cu LM317 de exemplu.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,214
Are mufa cu 4 pini deci ar trebui sa-i pot face reglajul din soft, pe placa de baza tot mufa cu 4 pini este. Chestia e ca nu zbarnaie ci sa aude aerul sub cutie, fiind spatiu restrans si flux mare de aer. Nu e deranjant ca-i in living dar il vreau dead quiet. :biggrin:
O sa incerc si alta mufa de pe placa de baza, e aprox. acelasi ca cel de pe cpu iar ala merge mai incet.
Inca ceva, ar trebui sa bage aer sau sa scoata?
 
Top Bottom