@
Neo, Ok just don't am prins-o dar de ce nu se poate face comparatie, unde bate tare Nexus-ul acel romanism?
Scuze daca par afon da' chiar sunt si tre' sa dau niste explicatii la responsabilul cu banii pentru alegerea finala.
În primul rând la densitatea pixelilor, PPI, imaginea va fi mult mai clară pe Nexus 2013. Adaugă asta la ce a spus Cosmin_C. Overall Nexusul bate la calitate.
De asemenea, ce-i mai mare nu-i neapărat mai bun* și pot să-ți spun ca om de treij' de ani bătuți pe muche din care vreo 18 i-am petrecut în fața a diverse monitoare de toate națiile și genurile (inclusiv d-alea 640x480 și 800x600 și originalul ICE Felix verde-negru, brrr) și
n-am încă ochelari iar testele la optician au ieșit excelente -> nu ai treabă cu eye strain cu un ecran de 7 inch care-i excelent calitativ. Dpdv medical, din nou, ochiul este mai relaxat la un PPI mai mare. De exemplu, eu citesc cărți pe Nexus 4 (telefonul, adică), cu font de 1-2mm înălțime, de multe ori în timp ce înfulec câte ceva, deci distanța ochi-ecran este mai mare decât mâna mea extinsă. Un copil de 10 ani n-ar trebui să aibă absolut nicio problemă, și ai și alte avantaje, tableta este mai portabilă (10 inch este oarecum coșmarish de cărat sincer fără să stai cu frică de bulit ecranul). Poți să-i pui și cărți cu tona și să citească foarte relaxat, dacă nu crezi ia o carte paperback sau hardcover de dimensiuni clasice și-ai să vezi că are dimensiuni mai mici sau egale cu tableta respectivă, iar din cauza PPI-ului imens poți face fontul foarte mic, cu păstrarea calității. Evident, ymmv, test stuff in time, dacă face ochii roșii îi dai textul mai mare
Sincer, iPad-urile mi se par fie sculă corporatistă (a trebuit să-i iau cucoanei un iPhone pentru că plm Office 365 pe Android cică sux și are toată lumea-n firmă and shit), fie de fițoși cu mulți bani/hipsteri. Nu pot să-nghit tâmpenia aia de iPad, ce are într-adevăr foarte mișto este la capitolul parental controls (unde Androidul este la vreun an lumină în spate) și ecranul (Retina ftw, sincer, ce-i al lor e-al lor), în afară de asta este stupid de complicat să copiezi ceva pe el, este nevoie de iTunesshit, apoi să vezi dacă ai >1 computer prin casă și vrei să copiezi de pe altul... în fine. Da, se mișcă bine, dar repet, nu se va mișca niciodată la fel de bine ca un Android stock gen Nexus sau ceva tweaked serios. Ca o paranteză mi-am luat și io un iPhone 5S odată cu cocoana să ne facetaim and shit și deși au făcut progrese remarcabile cu iOS7 (care, apropos, nu le plac fanilor Apple, că-i prea Android-ish, a se traduce primești funcționalitate și tu ești tâmpit și vrei cai verzi pe pereți) tot mi se pare lent grav comparativ cu Nexus 4, care îmi va rămâne telefon principal până probabil o să-mi iau Nexus 5. Aștept `fo lună să mi-l deblocheze carrierul apoi cel mai probabil pe ebay cu el
*cu unele excepții și-n anumite limite