Switch KVM

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Un topic mi-a adus aminte ca am nevoie de un switch KVM. :tongue:

Cerinte:
- PS/2 pentru mouse si tastatura

Preferabil:
- analogic, adica sa conecteze fir la fir, nu cipuri, bla-bla... cu relee daca se poate :hihi:

Inutile:
- Video de orice fel (am deja monitor dual-input cu buton analogic)
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Marius, ce am eu e cu 4 porturi. Am doua bucati (asa cumpar eu, cu redundanta - sper sa nu ma citesca nevasta :biggrin: ), stai sa caut modelul exact si poate iti fac o oferta pe care nu o poti refuza. :dracu:
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
:smile: La foto e mai greu, dar daca poti sa combini zoom-uri cu prime-uri te-ai scos daca se defecteaza ceva. Oricum ma gandesc serios sa mai iau un body, macar ca nu mai stau sa schimb obiectivele.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Ok, atunci nu lua sticle prea scumpe :biggrin:

Imho body este consumabil si cel mai bine se vinde inainte sa-i expire garantia. Dar de exemplu anumite obiective este extrem de greu sa le iei duplicat pur si simplu pentru ca mai bine iti iei casa/masina :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Jucarioara e un jeg. Nu merge mouse-ul cu 5 butoane. Merg doar 3.
Are cineva un switch care merge cu mouse cu 5 butoane?
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Avand in vedere motivul pentru care exista aceste obiecte numite KVM, probabil raspunsul este nu, sau poate merge din greseala nu din design. Dealtfel dupa 10 ani de folosit zilnic diverse modele de KMV-uri pot spune ca niciodata nu am pus un mouse cu mai mult de 3 butoane pe un asemenea dispozitiv. :smile:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
KVM-ul electronic emulează un mouse și o tastatură către toate perifericele, iar pentru tastatura și mouse-ul conectate se comportă ca un sistem gazdă pentru a le inițializa și plimba datele. În mod normal, ar trebui inclusiv să țină minte dacă la un calculator ai Caps Lock activ și la celălalt nu, și să-ți inițializeze starea tastaturii atunci când comuți între sisteme.

Posibil ca un periferic (mouse) USB conectat la un port USB să aibă funcțiile recunoscute de toate sistemele, dar n-am folosit. Scopul unui KVM e altul.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Mouse PS2 cu 5 butoane este foarte dependent de drivers, care se încarcă cu SO. De exemplu, dacă ai switchul KVM conectat la 2 PCuri și încarci SO pe ambele apoi muți switchul, al doilea SO va recunoaște 5 butoane abia la reboot. Posibil nici să nu aibă tot ce trebuie switchul ăla pentru a transmite informația că ai 5 butoane. Ai încercat cu el pe USB cu un adaptor?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am incercat si dupa reboot.
Nu doresc USB. Stiu ca in XP nu face nici o diferenta, dar mai folosesc si alte OS.

Am conectat doar tastatura la switch pentru acces la BIOS in principal, ca in Windows am Remote Desktop cu avantajul clipboard-ului sincronizat. Daca nu apare intre timp un switch mecanic sau cu relee, cred ca asa va ramane.
 
Top Bottom