@bogdan192: ai vazut filmuletul cu mothership & other protoss units? Intr-adevar pastreaza multe din original, dar numai copie nu e.
@oblio: ma insel eu sau StarCraft a fost primul RTS cu 3 rase perfect distincte si (pe cat se poate) perfect echilibrate? As spune ca asta se cheama inovatie

. Intr-adevar, jocul este exact cum ai spus, un produs "nemtesc", dar are destule mici inovatii. Vezi in SC2 in gameplay video ce poate sa faca un Colossus, nu-mi aduc aminte sa fi vazut unitati care sa paseasca intre high si low ground, desi se poate sa gresesc.
Cat despre grafica si aspect - scopul lor a fost in mod CLAR crearea unui joc (si aici ma refer atat la SC cat si la War3) pentru turnee profesionale de gaming si joc multiplayer online cat mai echilibrat, motiv pentru care grafica arata pe cat de bine se putea pentru a merge pe sisteme cat mai slabe. Aceeasi intentie a fost anuntata si pentru SC2, au spus ca va arata bine, dar ca va fi cat mai "bland" posibil cu PC-ul.
Despre data lansarii - SC a fost lansat pe 1 aprilie 1998, exista o sansa sa lanseze SC2 pe 1 aprilie 2008 - la fix 10 ani distanta, dar asta este o pura speculatie din partea mea si strict a mea.