Sonerie SIP pentru telefon/videointerfon

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Help :smile: Am nevoie de o sonerie pentru telefon/videointerfon, ceva cu tonuri diferențiate pentru evenimente diferite, ideal cu ceva mp3-uri/wav-uri pe care să le pot defini eu.

Routerul are server SIP încorporat, fiindcă ISP-ul oferă telefonie prin internet. La serverul ăsta e conectată baza DECT încorporată în router, deși mă gândesc să iau alta separată ca să o pot pune altundeva în casă și să am semnal mai bun. Tot la serverul SIP e conectată și camera de la ușă, care la apăsarea butonului de sonerie ar trebui să facă un apel video spre telefonul DECT (habar n-am cum merge video prin DECT, de fapt JPG-uri cu 1fps), la câteva softphones Android, șiiiiii aș vrea și la un difuzor de public announcement/paging pe post de sonerie.

Problema e că nu găsesc asemenea difuzoare/sonerii conectate prin Ethernet (și PoE de preferat) și cu client SIP încorporat, decât niște avioane de la sute de euro în sus. Am cumpărat cu 150€ o sonerie DoorBird IP Door Chime A1061W cu interfață Ethernet și PoE, da' abia după montare am aflat că de fapt n-are client SIP, nici vreun API public, ci merge exclusiv comandată de un videointerfon DoorBird printr-un protocol de rețea nedocumentat și pe care tech support-ul n-a vrut să mi-l comunice. N-am videointerfon DoorBird fiindcă sux, am un Mobotix care teoretic ar putea face și notificare prin rețea trimițând pachete UDP spre vreun aparat, DACĂ AȘ ȘTI SPRE CE PORT.

Anyway, m-am învățat minte și acum caut ceva explicit cu client SIP. Cel mai accesibil pare a fi un difuzor Grandstream GSC 3505 care pare să facă chiar mai mult de ce am nevoie și arată și foarte bine, da' e 200€.

De câteva zile guglesc de-mi ies peri albi și mi se pare că mă învârt în cerc. Aveți ceva recomandări pentru produse de genul ăsta, da' mai accesibile? Nu exclud ceva DIY dacă poate fi făcut să arate bine și să meargă fără probleme, poate vreun Arduino, nu RPi, dar nu găsesc nici un proiect exemplu bun de urmat.

Varianta 2 ar fi ceva difuzor sau chiar și numai sonerie ding-dong wireless, DECT. Nici așa ceva nu găsesc.

Varianta 3 ar fi vreun modul electronic ca interfață între Ethernet și niște relee de comandă, poate configurate să dea doar un impuls și să revină, dar la asta ar trebui să adaug apoi un audio player cu amplificator sau sonerie generică sau ceva, meh.

Alte idei?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Asta e invers https://github.com/chrta/sip_call (door bell to sip), nu pare să includă și codul pentru ce vrei tu (ca să sune)
https://www.olimex.com/Products/IoT/ESP32/ESP32-ADF/open-source-hardware - ăștia zic și de "SIP VoiP telephone demo", nu știu ce o fi acolo că nu găsesc cod
Cod SIP pentru arduino e aici https://github.com/dl9sec/ArduinoSIP - posibil să meargă și pe ESP32. Din câte văd toți care bagă SIP pe chestii de-astea au Fritz box așa că e posibil să găsești chestii interesante căutând în germană :smile:.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Mda se pare că de-aia costă atât de mult chestiile gata făcute, fiindcă încă n-a făcut nimeni vreun proiecțel DIY mișto care să rezolve această nevoie, și atunci producătorii n-au concurență ieftină. Nici în germană nu găsesc ceva mai valabil. Iar eu nu sunt deloc pregătit să învăț/hăcuiesc singur un proiect hardware și software. :frown:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Ah deci ești doctor în tema asta, ai putea face presto o soluție pentru ce-mi trebuie, mai trebuie doar să stabilim recompensa :biggrin:

[le] Prea târziu, am cotizat aproape 200€ la americani pentru Grandstream-ul ăla, și pun DoorBird-ul pe eBay. Am mai luat de pe eBay și o bază DECT Gigaset Pro N510 cu alimentare PoE și până la 6 conturi SIP și 8 telefoane sau ceva de genul - dacă e bună pentru un small office, sper că va fi foarte bună și pentru o casă.
 
Last edited:
Top Bottom