Solutie pentru printare

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,838
Upgrade la laborator: A venit un Beckman Coulter HMX si acum situatia imprimantelor tinde sa devina un mare stres.

Programe PC si analizoare care trebuie sa printeze:
- Coulter HMX (Paralel, ESC/P2, preferabil color)
- Orphee Mythic 18 (Paralel, ESC/P)
- Coagulometru (Serial, Text)
- 2 PC-uri cu:
- - Programul pentru laborator scris de mine (ESC/P, orice port dar nu USB)
- - Programul de electroforeza (grafic 300 dpi din windows, nu merge schimbata rezolutia ca iese varza)
- - Diverse alte programe windows (grafic, orice rezolutie, preferabil si color si rapid)

Imprimante si conectarea lor actuala:
- Epson LX-300+ (paralel+serial, ESC/P, cu ace), la PC (serial) si Mythic (paralel)
- no-name (paralel, ESC/P2, cu ace), la Coulter HMX
- Star ZA-200 (Serial, ESC/P, cu ace), la coagulometru
- HP Laserjet 6L (Paralel, PCL, laser), la PC

Exista vreo solutie relativ ieftina pentru a inlocui toate imprimantele cu una singura, sau macar doua?

Solutiile la care m-am gandit:
- Port splitter/switch pentru serial si paralel = raman cu 3 imprimante: no-name-ul paralel ESC/P2, HP-ul paralel grafic si una pentru serial text; dar asemenea dispozitive nu prea am gasit, desi stiu sigur ca exista.
- Switch paralel + convertor serial>paralel = raman cu 2: no-name-ul pentru ESC/P2 si HP-ul pt grafic.
- Switch paralel + alta imprimanta care sa stie: paralel, serial, ESC/P2 si grafic 300dpi.

Problema 1 este ca nu gasesc nicaieri switch la pret decent. Ar fi asta, dar nu trimit in Ro.
Problema 2 este ca nu gasesc nicaieri imprimante ESC/P2 cu laser/cerneala si 2 porturi: serial+paralel. Nici nu cred ca exista.
Help?
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Faci un PC dotat cu porturi seriale si paralele să prefacă că e o imprimantă serială și paralelă, legi o imprimantă la PC și gata. Nu e foarte simplu de făcut, mai bine angajezi pe cineva care se pricepe.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,892
Fundeni nu avea IT department? De ce a trebuit să scrii tu programul respectiv? :mda:

În altă ordine de idei, cei de la IT ar trebui să se preocupe, nu tu. Da, fac totul muci cu fasole, dar le poți sta pe cap în sensul ăsta să nu facă vreo boacănă.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,838
Nu este vorba despre Fundeni si eu sunt pe post de IT department.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,194
Nu știu dacă există vreo imprimantă cu atâtea feluri de conectări, și comutatoare automate pe porturi seriale. Dar mi-aș face griji ca atâtea echipamente să depindă de o singură imprimantă: dacă aia moare din varii motive, s-a dus pe copcă toată treaba.

Dacă te ajută cu ceva, îți dau un comutator automat pentru 2 PC-uri spre o imprimantă, pe port paralel. Am și cabluri. Le-am pensionat acu' 12 ani, gen, când am tras rețea acasă :smile:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,333
Exista asa ceva, imprimantele mai vechi HP din seriile mari au toate felurile de interfete modulare, care se numesc EIO parca. Cele mai noi nu mai au seriale.
Singura problema pe care o vad este pretul ... care este cam greu de spus in cifre data fiind destinatia.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,838
Nu, alea sunt pentru retea. Tot aud despre Epson Stylus vechi si LQ-300 ca ar sti ESC/P2, dar nu gasesc nicaieri o lista.
BTW, nu da nimeni la schimb un Epson LQ-300 (300+, 300+ II) pe un Epson LX-300+ si o alta vechitura? :biggrin:
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Messages
361
Maine ma duc sa ma uit in depozitul cu gunoaie dupa Epson LQ-300. Ar fi mai bine sa imi dai un reminder totusi.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,838
Stai, nu te grabi. Intai sa vedem cum reusesc sa le combin cu switch-ul lui puterfixer. E si o problema de lungime a cablurilor pe care n-am mentionat-o...
 
Top Bottom