Marius '95
troubleShooter
Upgrade la laborator: A venit un Beckman Coulter HMX si acum situatia imprimantelor tinde sa devina un mare stres.
Programe PC si analizoare care trebuie sa printeze:
- Coulter HMX (Paralel, ESC/P2, preferabil color)
- Orphee Mythic 18 (Paralel, ESC/P)
- Coagulometru (Serial, Text)
- 2 PC-uri cu:
- - Programul pentru laborator scris de mine (ESC/P, orice port dar nu USB)
- - Programul de electroforeza (grafic 300 dpi din windows, nu merge schimbata rezolutia ca iese varza)
- - Diverse alte programe windows (grafic, orice rezolutie, preferabil si color si rapid)
Imprimante si conectarea lor actuala:
- Epson LX-300+ (paralel+serial, ESC/P, cu ace), la PC (serial) si Mythic (paralel)
- no-name (paralel, ESC/P2, cu ace), la Coulter HMX
- Star ZA-200 (Serial, ESC/P, cu ace), la coagulometru
- HP Laserjet 6L (Paralel, PCL, laser), la PC
Exista vreo solutie relativ ieftina pentru a inlocui toate imprimantele cu una singura, sau macar doua?
Solutiile la care m-am gandit:
- Port splitter/switch pentru serial si paralel = raman cu 3 imprimante: no-name-ul paralel ESC/P2, HP-ul paralel grafic si una pentru serial text; dar asemenea dispozitive nu prea am gasit, desi stiu sigur ca exista.
- Switch paralel + convertor serial>paralel = raman cu 2: no-name-ul pentru ESC/P2 si HP-ul pt grafic.
- Switch paralel + alta imprimanta care sa stie: paralel, serial, ESC/P2 si grafic 300dpi.
Problema 1 este ca nu gasesc nicaieri switch la pret decent. Ar fi asta, dar nu trimit in Ro.
Problema 2 este ca nu gasesc nicaieri imprimante ESC/P2 cu laser/cerneala si 2 porturi: serial+paralel. Nici nu cred ca exista.
Help?
Programe PC si analizoare care trebuie sa printeze:
- Coulter HMX (Paralel, ESC/P2, preferabil color)
- Orphee Mythic 18 (Paralel, ESC/P)
- Coagulometru (Serial, Text)
- 2 PC-uri cu:
- - Programul pentru laborator scris de mine (ESC/P, orice port dar nu USB)
- - Programul de electroforeza (grafic 300 dpi din windows, nu merge schimbata rezolutia ca iese varza)
- - Diverse alte programe windows (grafic, orice rezolutie, preferabil si color si rapid)
Imprimante si conectarea lor actuala:
- Epson LX-300+ (paralel+serial, ESC/P, cu ace), la PC (serial) si Mythic (paralel)
- no-name (paralel, ESC/P2, cu ace), la Coulter HMX
- Star ZA-200 (Serial, ESC/P, cu ace), la coagulometru
- HP Laserjet 6L (Paralel, PCL, laser), la PC
Exista vreo solutie relativ ieftina pentru a inlocui toate imprimantele cu una singura, sau macar doua?
Solutiile la care m-am gandit:
- Port splitter/switch pentru serial si paralel = raman cu 3 imprimante: no-name-ul paralel ESC/P2, HP-ul paralel grafic si una pentru serial text; dar asemenea dispozitive nu prea am gasit, desi stiu sigur ca exista.
- Switch paralel + convertor serial>paralel = raman cu 2: no-name-ul pentru ESC/P2 si HP-ul pt grafic.
- Switch paralel + alta imprimanta care sa stie: paralel, serial, ESC/P2 si grafic 300dpi.
Problema 1 este ca nu gasesc nicaieri switch la pret decent. Ar fi asta, dar nu trimit in Ro.
Problema 2 este ca nu gasesc nicaieri imprimante ESC/P2 cu laser/cerneala si 2 porturi: serial+paralel. Nici nu cred ca exista.
Help?