Ideea e că are și centrala built-in un termostat, care limitează temperatura apei circulate. Termostatul ăla funcționează, însă te obligă să-l setezi destul de jos pentru o temperatură plăcută în cameră (ex: dacă îl pui peste 40 de grade n-o să-ți placă). Problema e că randamentul caloriferelor e mic la temperatură joasă, iar reglarea temperaturii din robineți (adică fluxul de apă caldă) nu e întotdeauna ușoară (pompa centralei are un anumit flux, dacă tu închizi toți robineții o să intre pompa în regim de avarie din cauza presiunii, sau pur și simplu evacuează apa pe supapa de presiune). Așa că soluția corectă e să setezi centrala la temperatura de lucru normală (în general ~60 de grade) și să controlezi pornirea/oprirea în funcție de temperatura din cameră, și nu de temperatura apei din calorifere.
Există 2 tipuri de termostate: wired și wireless. După care există tot felul de features (de la crono-termostat = poți seta temperaturi diferite în funcție de oră, până la comandă prin smartphone și alte prostii).
Dacă ești în plin curs de reamenajare a casei, un termostat wired e mai ieftin. Dacă nu ai chef de dat găuri prin pereți, atunci îți iei unul wireless. Găurile în pereți se dau pentru că termostatul are niște reguli de așezare: nu lângă calorifer, nu lângă fereastră, nu lângă ușă (adică ferit de curenți de aer de temperaturi mult diferite de temperatura din cameră). Așa că e mult mai ușor de folosit unul wireless, pentru că poți să încerci poziționarea în diverse locuri.
Computherm-urile par ok. Eu am căutat ceva să arate cât de cât ok (că l-am pus pe perete), sub jumătate din prețul centralei n-am găsit, așa că am luat cea mai ieftină chinezărie de la Romstal.