Setarea regulilor în firewall-ul routerului blochează reţeaua

Discussion in 'Ajutor: Comunicații' started by LNT, Feb 8, 2011.

 1. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Vreau să pun IP static pe HTPC-ul meu şi să adaug câteva reguli în firewall-ul din router.
  Routerul este Asus WL500GP V2, HTPC-ul e Asus AT3IONT. Se împung, nu ştiu ce nu le convine.
  Intru să adaug o regulă (RDC spre IP-ul HTPC-ului) şi când dau Apply traficul tuturor calculatoarelor din reţea se blochează, dă o eroare că nu-şi poate lua IP-ul. Un restart manual al routerului (prin deconectarea alimentării) rezolvă problema.
  Am văzut totuşi că o conexiune activă prin RDC nu e tăiată şi din LAN pot accesa doar routerul ca să-i dau reboot.
  Are cineva idee de ce face aşa? Dacă vreau să fac asta cu alte calculatoare merge fără probleme.
   
 2. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Nu are treaba cu HTPC ci cu routerul, dar nu am folosit modelul ala ca sa am idee ce nu ii place.
   
 3. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Până acum n-a făcut aşa deci ceva nu-i place iar singura modificare a reţelei e aducerea HTPC-ului. Până acum a funcţionat ok cât am avut Synology-ul.
   
 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Daca tu crezi ca un router blocheaza traficul pentru ca bagi in retea un computer nou ce sa mai zic de aia care cred ca paparudele aduc ploaia?
   
 5. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  DHCP-ul din router are o plajă de IP-uri limitată și distinctă de plaja de IP-uri alocate manual?
   
 6. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Nu e chiar asa SF pe cum pare... am patit-o eu. Si nu, device-ul in cauza nu avea acelasi IP/MAC cu cel al routerului sau al oricarui alt echipament conectat la router. Pur si simplu intr-o zi a decis sa blocheze reteaua/routerul. Sa fiu mai exact, era vorba de un NAS Western Digital, care in momentul in care era conectat la router, se ducea naibii reteaua interna, nu tu ping, nu tu nimic, de nicaieri. Solutia a fost un reboot al NAS-ului.
   
 7. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Nu, am dat un IP din plaja aia. Dar ce contează atât timp cât treaba asta se petrece când blochez sau deblochez accesul la FTP?
  By default e așa:

  WL-500gP V2 supports up to 253 IP addresses for your local network. The IP address of a local machine can be assigned manually by the network administrator or obtained automatically from WL-500gP V2 if the DHCP server is enabled.

  IP Pool Starting Address: 192.168.1.2
  IP Pool Ending Address: 192.168.1.254

  Cele două IP-uri sunt editabile, deci pot alege intervalul care-l vreau eu.

  O să încerc și pe wireless să văd dacă face la fel. Problema e că am dat vreo 10 restarturi până acum atât la router cât și la HTPC, deci nu e asta rezolvarea. Eventual o să încerc în weekend să resetez routerul și eventual să-i rescriu firmware-ul.
   
 8. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Fiindcă poate firmware-ul e dobitoc și un asemenea conflict cu DHCP-ul îl dă în fund. Pune-ți DHCP-ul să aloce IP-uri între .20 și .30, și alocă manual IP-uri între .2 și .19.

  Dacă vrei să fii sigur de ce se întâmplă, dezactivează și UPnP în router și serviciul aferent în Windows. Altfel, Windows-ul va configura din mers routerul cu reguli de port forwarding prin UPnP ori de câte ori vreo aplicație de pe PC va sta „listening” pe vreun port.

  În ultimul rând, nu toate routerele pot să restarteze un serviciu ca să aplice noile setări fără întrerupere, unele trebuie să rebooteze cu totul.
   
 9. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Ok, deci undeva este o problemă, doar că nu-mi pot da seama unde este.
  Ce spuneai Adrian mai devreme:
  Routerul e setat să aloce IP-uri într-o marjă din care nu fac parte IP-urile statice. Reţeaua merge. A fost o pană de curent şi s-au închis toate, apoi a revenit curentul, routerul porneşte, calculatoarele din reţea sunt pornite, accesul la internet e stabilit. Pornesc HTPC-ul şi se blochează reţeaua - acum fără setări adăugate sau modificate, doar a pornit. Reţeaua s-a blocat. Ca să restabilesc conexiunile resetez routerul (prin metoda tăierii alimentării). Totul merge frumos.
  Deci e o problemă când intră stimabilul în reţea, chiar dacă setările sunt salvate.

  Reţeaua e în forma asta:
  Router
  - Switch - Calculatoare
  - HTPC
  N-am mai reuşit să fac testul pe wireless, o să încerc aşa şi eventual prin adresarea IP-ului după MAC. Altundeva decât la rescrierea firmware-ului routerului nu ştiu unde să mă mai uit.
  În interfaţa routerului nu am văzut switch-ul, mă întreb dacă nu cumva intră în conflict cu el, o să-l elimin să văd urmările. Ăsta cum e adresat? Nu are IP propriu?
   
 10. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  N-ar fi mai elegant sa pornesti tu un Ethereal/Wireshark si sa vezi acolo ce se intampla?
   
 11. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Switch-ul nu are IP.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice