Schimb coolere

dreamer

Little Devil
Propun cuiva interesat un schimb mai ciudat...
Ofer:
1 Cooler Titan HDD frontal 5.25" 2 ventilatoare, filtru praf, silentios, alb, cu distantiere montare HDD in slot 5/25" + 1 Cooler Titan Slot PCI/ISA pentru evacuarea aerului din carcasa. Primul este foarte putin folosit, datorita faptului ca nu se asorteaza cu carcasa neagra, iar cel de-al doilea este mai vechi, insa a stat mai mult degeaba, carcasa avand un cooler in panoul lateral amplasat intr-o pozitie oarecum similara.
Cer la schimb:
2 coolere de carcasa cat mai silentioase de 80 sau 92 mm (preferabil 1x80+1x92)...
Ii astept pe cei interesati din Bucuresti...
Contact aici sau prin PM.
 
Daca vrei sa investesti ceva ceva in vent-uri silentioase, de max 12dB, vezi ca vinde cineva pe forum la CG niste paps-uri, sunt scumpe, dar in opinia mea ceva mai silentios si mai eficient ca alea nu mai gasesti.

Daca nu esti dispus sa dai bani, iti dau eu vent. cat de cat silentios de 80x80, dar nu are mufa si trebuie curatat si uns. Ti-l si pot unge si curata. De 92 nu am.
 
Dacă te interesează ceva Papst-uri noi, importatorul e în Cluj; uite aici ceva informaţii despre ventilatoare de 8 şi 12 cm silenţioase, pe lagăre sau rulmenţi (cele cu rulmenţi pot avea şi senzor de temperatură dar sunt mai gălăgioase), specificaţii şi preţuri.

Sunon găseşti pe str. Maica Domnului la Conex Electronic, www.conexelectronic.ro; în oferta Vitacom nu am văzut nici un Sunon cu rulmenţi.
 
Nu prea sutn dispus sa investesc bani si cum am astea 2 coolere pe care nu le folosesc, am zis sa incerc un schimb... As fi super-multumit cu 2 Sunon... Care mi s-au parut relativ silentioase si oricum vor trece printr-un reglaj de turatie intre 5 si 9V...
 
Originally posted by morph
Daca vrei sa investesti ceva ceva in vent-uri silentioase, de max 12dB...
Papst 8412NGL e cel mai tacut si (cica) are doar 12 dB in specs. Restul pleaca de la 18 in sus. Deci nici vorba de "pina in 12 dB", ca sa nu mai vorbesc ca, acum ceva timp, am cautat disperat modelul in cauza si nu a fost de gasit in Ro.
 
Papst sau Panaflo ies din discutie datorita faptului ca mi se par mult prea scumpe. Personal, consider absurd sa dai 800.000 pe un cooler care face aproape acelasi lucru cu unul de 100.000.
Daca nu am succes cu schimbul, le vand pe-astea si iau 2 Sunon de la Vitacom, fac montajul cu LM317T, le tin cam la 8V si am liniste...
 
O alternativă ieftină şi mulţumitoare sub aspect fonic o constituie "AVC F6B6423A47, Case & Power Supply Fan, 80x80x25 mm, Hydraulic, Ultra Low Noise" de la Intelis. Costa 125.000 de lei, are sensor de turaţie (2300 rot/min) iar mufa de ataşare este de tip cooler CPU. Am unul în carcasă şi până acum mă declar mulţumit de el. Nu pot să spun ce durată de funcţionare are sau dacă se va comporta la fel după un an de ventilat, dar momentan nu am ce să-i reproşez.

Later edit:
Ca şi performanţă şi randament se aseamană cu Speeze VultureSpin.
Pe spatele cutiei în care a venit am găsit următoarele specificaţii, însă nimic de durata medie de funcţionare.
 

Attachments

  • fan.jpg
    fan.jpg
    34.6 KB · Views: 117
Last edited:
Back
Top