Samba proxy/forwarder cu cache

Marius '95

troubleShooter
Am un server cu vreo 10 harduri pe post de NAS. Ruleaza Windows. Servicii: Share(NBT) + FTP + HTTP. Mai am un router cu eSATA si OpenWRT.
Exista vreo posibilitate de a face pe router un fel de reverse-proxy transparent pentru server, cu cache pe disc, in special pentru share-uri si FTP? La http ma descurc singur.
Obiectivul final este ca serverul sa stea in suspend-to-ram si router-ul sa preia serviciile de share, ftp si http pentru cele mai des accesate fisiere, iar serverul sa fie pornit de router (WOL) cand are nevoie de vreun fisier care nu-i in cache.

Am incercat STR + WOL direct pe server, dar am niste device-uri prin casa care il trezesc aiurea doar ca sa faca un logon si sa dea un dir / ls printr-un director.
 
Posibil să te ajute frox pentru partea de ftp... dar nu m-aș baza pe faptul că nu încearcă să facă request-uri către backend ca să vadă că e actual cache-ul (cam asta e principala problemă cu cache-urile, trebuie să vezi dacă mai sunt actuale)

 
Interesant. Il studiez.
Practic toate 3 serviciile acceseaza aceleasi fisiere. Ma gandeam ca poate exista o solutie mai generica. Adica sa faca un cache pe disc cu mount intr-un director oarecare unde sa apara tot ce are shareuit serverul, doar ca pe discul local sa existe fizic doar cele mai des accesate fisiere, restul sa fie pe server, ca un fel de overlayfs peste share-urile serverului. Iar alea 3 servicii le configurez eu pe router sa serveasca din directorul cache-ului.
 
Back
Top