(S)cadere a ratei de transfer la SSD

Discussion in 'Ajutor: PC Hardware' started by sundar, Dec 5, 2018.

 1. sundar

  sundar Membru Senior

  Salutare,

  Mi-am luat un SSD Gigabyte de 240 GB la un pret bun si am constatat ca daca transfer pe el fisiere mari (12 Gb) are urmatorul comportament: in primele 10 secunde rata de scriere este de 300 mb/s dupa care scade la 60 mb/s si ramine asa pina la final. E normal sa faca asa sau il trimit inapoi? Mentionez ca SO este pe un Samsung 850 evo de 240 care la scrire, cu acelasi fisier, are constant 400 mb/s. Gigabyte-ul a costat mai putin de jumatate decit Samsung-ul si ma gindesc ca exact aceasta problema justifica diferenta de pret. Asa este sau noul SSd e defect?

  Multumesc!
   
 2. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Vezi MLC și memorie internă SLC și cache intern RAM și


  (pe scurt, 850 evo are cache-ul mai mare). SSD-urile sunt mai ieftine pentru că sunt mai proaste, nu pentru că a evoluat tehnologia veche :frown:.
   
 3. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Depinde de tipul de memorie NAND folosit, cache, controller sau de cat de plin e SSD-ul cu date. Lumea nu cumpăra degeaba Samsung, deși sunt mai scumpi.
   
 4. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Toata lumea are sau o sa aiba in curand in oferta acest tip de SSD. Sau or sa dispara. Sau or sa se multumeasca cu o cota de piata infima.

  La game loading times toate stau la fel de bine; de fapt in general, in "normal use" nu sunt mai lente. Iar daca iti iei SSD ca sa copii fisiere mari tot timpul... oricum nu ai facut o alegere potrivita. :smile:
   
 5. sundar

  sundar Membru Senior

  L-am luat pentru a tine pe el documente, deci voi scrie fisiere foarte mici. In cele mai multe cazuri va fi folosit pt citirea fisierelor. La aprox 150 de lei nu m-am asteptat la performante...
  Il pastrez.
   
 6. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Ceva de genul asta o sa-mi iau si eu, m-am documentat bine si am ajuns la concluzia ca nu ma deranjeaza viteza aia mica la copiat de fisiere mari; chiar si ciclul redus de scrieri e arhisuficient. Dar, capacitatea, acolo ma doare. Am un sistem de lucru/organizare dupa 20+ ani de PC si nu am de gand sa-l schimb, asta inseamna ca-mi va trebui minim 1 TB (ideal 1.5 TB cat am acum main HDD) care chiar si cu noile cipuri ieftine/proaste tot costa multicel.
   
 7. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Stai sa ca apar in curand SSD-urile cu NAND QLC.
   
 8. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Pai in filmul lu' Linus alea erau. Dar tot ar mai merge o mica scadere la pret. :smile: Probabil cand or sa faca si altii, nu doar Intel, or sa mai scada preturile.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice