Marius '95
troubleShooter
Am Topex Bytton EDGE (un Asus WL-500gP). Evident, ca orice Asus, nu merge. Ori el, ori openwrt sux rau de tot la capitolul "salvat cache-ul pe usb inainte sa faci umount". Doua luni m-am chinuit cu el si mi-a ajuns.
Deci vreau un router sau alt device care sa indeplineasca conditiile de mai jos.
Obligatoriu:
- securitate: serverele DHCP, DNS, UPNP, etc. sa nu "asculte" pe WAN! Daca nu se respecta conditia asta, degeaba restul. DD-WRT pica cu brio aici. Am primit reclamatii de la RDS din cauza lui.
Necesar:
- consum < 20 W in starea lui de activitate normala
- PPPoE la RDS
- NAT pentru reteaua locala, port forwarding
- wireless G, bridge cu reteaua locala
- VPN cu acces la calculatoarele din reteaua locala, preferabil PPTP, exclus OpenVPN
- USB cu suport mass storage sau card SD, CF, etc.
- server web, PHP, MySQL
Preferabil:
- x86, fiindca ar rezolva din prima multe din cerinte
- consum < 10 W (fara HDD daca are)
- PPPoE + NAT > 5 MB/s
- eSATAp sau posibilitatea de a monta HDD intern
- print server
- client Torrent, client ed2k
- antena wireless demontabila/inlocuibila, ar fi buna una directionala
Inutil:
- wireless N
- gigabit
- firewall, presupunand ca se respecta prima conditie
- UPNP
- DLNA
- carcasa prezentabila, bling-bling
Deci? Care-i router-ul ala?
-----------------------------------
Prevad ca raspunsul va fi... multimea vida.
Am un server care poate indeplini toate cerintele de mai sus, cu exceptia consumului: 120 W. Ideea este sa mut tot ce necesita "uptime" pe un router/device care consuma mai putin si sa opresc serverul cand nu am nevoie de el. OpenWRT parea ca satisface cerintele. Aparent nu. Routerul actual cu OpenWRT este nefunctional aproape la toate cerintele de mai sus.
OpenWRT este plin de bug-uri si sunt in situatia in care nu stiu daca un router nou cu OpenWRT va merge sau nu.
Deci vreau un router sau alt device care sa indeplineasca conditiile de mai jos.
Obligatoriu:
- securitate: serverele DHCP, DNS, UPNP, etc. sa nu "asculte" pe WAN! Daca nu se respecta conditia asta, degeaba restul. DD-WRT pica cu brio aici. Am primit reclamatii de la RDS din cauza lui.
Necesar:
- consum < 20 W in starea lui de activitate normala
- PPPoE la RDS
- NAT pentru reteaua locala, port forwarding
- wireless G, bridge cu reteaua locala
- VPN cu acces la calculatoarele din reteaua locala, preferabil PPTP, exclus OpenVPN
- USB cu suport mass storage sau card SD, CF, etc.
- server web, PHP, MySQL
Preferabil:
- x86, fiindca ar rezolva din prima multe din cerinte
- consum < 10 W (fara HDD daca are)
- PPPoE + NAT > 5 MB/s
- eSATAp sau posibilitatea de a monta HDD intern
- print server
- client Torrent, client ed2k
- antena wireless demontabila/inlocuibila, ar fi buna una directionala
Inutil:
- wireless N
- gigabit
- firewall, presupunand ca se respecta prima conditie
- UPNP
- DLNA
- carcasa prezentabila, bling-bling
Deci? Care-i router-ul ala?
-----------------------------------
Prevad ca raspunsul va fi... multimea vida.
Am un server care poate indeplini toate cerintele de mai sus, cu exceptia consumului: 120 W. Ideea este sa mut tot ce necesita "uptime" pe un router/device care consuma mai putin si sa opresc serverul cand nu am nevoie de el. OpenWRT parea ca satisface cerintele. Aparent nu. Routerul actual cu OpenWRT este nefunctional aproape la toate cerintele de mai sus.
OpenWRT este plin de bug-uri si sunt in situatia in care nu stiu daca un router nou cu OpenWRT va merge sau nu.