Rezolutia monitorului

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,146
De cand am schimbat placa grafica (si implicit driverul), nu mai pot modifica rezolutia ecranului in jocuri. Ce setez in Windows ca rezolutia desktop-ului, aia ramane fixa si in jocuri. Daca setez o rezolutie mai mica in joc, imi apare o imagine neclara, scalata de la rezolutia din joc la rezolutia ecranului. Daca setez o rezolutie mai mare decat a desktop-ului, nu se intampla nimic, ramane cea veche.

De ce se intampla asa si cum rezolv?
Placa grafica este Nvidia GTX 970, driveri de la 368.81 la 441.41, WinXP 64bit si Win7 64bit.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,458
In primul rand nu stiu de ce puteai seta in joc o rezolutie mai mare decat in desktop. CRT?
In al doilea rand, foloseste DSR, este oricum mai eficient si chiar mai comod. Asta daca te induri sa instalezi control panelul nVidia, daca nu, good luck with that.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,478
Vezi pe aici

1575629997876.png
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,146
Cosmin_C: CRT evident. CRT-ul afiseaza cea mai buna imagine de care e capabil la oricare rezolutie, deci o scalare software precum DSR mi se pare un imens pas inapoi.
miahi: Am testat deja toate alea. Nici o schimbare.

As putea sa las desktop-ul la 1600x1200, dar cu exceptia jocurilor nu prea ma satisface; nu vad bine textul.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,458
DSR nu e scalare software, ci iti adauga in meniul jocului rezolutii mai mari decat cele suportate normal de monitor; nu exista o metoda mai curata de a elimina aliasingul si alte probleme de randare. Dar daca nu te obosesti sa citesti/intelegi ce zice acolo nu ma mai obosesc nici eu. :mda:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,136
Dar la randarea 4k (să zicem) îți cam trebuie placă video bună. Altfel îți cam scade fps-ul, nu? Cam asta am înțeles eu. De pildă, eu cu GTX1060 și monitor full HD setez rezoluție 4k DSR. Practic placa video merge pe 4k, chiar dacă face apoi downscaling... și, sincer, am încercat dar nu văd diferențe absolut deloc. Ba dimpotrivă, parcă e mai spălăcită imaginea, mai soft. Probabil trebuie reglat acel smoothness din driver.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,458
Sigur ca ai nevoie de placa video mai buna, chiar semnificativ mai buna daca sari calul la rezolutie. Uneori uit asta, pentru ca ma joc jocuri mai vechi care merg si in 4k fara probleme pe o placa video midrange din penultima generatie. :smile:

Poti regla smoothness dupa gust, insa prea mult si reapare aliasingul, poate chiar mai mult ca inainte; pentru mine a fost mana cereasca pentru ca urasc antialiasingul clasic, mai ales ca sunt situatii in care nu functioneaza nici macar cu transparency aliasing activat - gen garduri, fire de iarba, etc, sigur depinde si de engine-ul grafic insa DSR-ul repara orice tip de antialiasing prin metoda "naturala" adica cresterea rezolutiei.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,146
Deci revin. Ma enerveaza la culme.
Vreau sa setez rezolutia desktopului la 1280x1024. Cand joc jocuri noi, vreau 1600x1200 sau orice altceva setez in joc. Cand joc jocuri vechi, vreau rezolutia lor, aia care era (800x600, 640x480, etc.). Toate rezolutiile astea vreau sa fie fizic trimise spre monitor, nu scalate.
Cum fac?
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,458
Setarile postate de miahi mai sus ar trebui sa mearga, au mers pe zeci de placi video, jocuri, monitoare, etc, testate de mine - si eu ma joc multe jocuri vechi.

Eu asa mai incerca ceva, curatare de drivere cu DDU si reinstalare.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,146
Am incercat setarile alea. Selectez display scalling dar tot GPU scaling face.
Cine are o colectie de driveri post v197 sa-mi dea si mie? Acum am v441.41.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,458
Daca stii o anuma versiune dorita poti s-o cauti cu google si posibil sa gasesti link-ul. Asa am gasit eu niste drivere antice, 10+ ani, erau chiar pe site-ul nVidia dar nu mai erau linked nicaieri, doar google le mai putea gasi.

Eu cred ca e posibil sa fie de vina si CRT-ul, chiar daca inainte mergea. Daca are un reset setting ceva, merita o incercare.
 
Top Bottom