Rezolutia monitorului

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
De cand am schimbat placa grafica (si implicit driverul), nu mai pot modifica rezolutia ecranului in jocuri. Ce setez in Windows ca rezolutia desktop-ului, aia ramane fixa si in jocuri. Daca setez o rezolutie mai mica in joc, imi apare o imagine neclara, scalata de la rezolutia din joc la rezolutia ecranului. Daca setez o rezolutie mai mare decat a desktop-ului, nu se intampla nimic, ramane cea veche.

De ce se intampla asa si cum rezolv?
Placa grafica este Nvidia GTX 970, driveri de la 368.81 la 441.41, WinXP 64bit si Win7 64bit.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
In primul rand nu stiu de ce puteai seta in joc o rezolutie mai mare decat in desktop. CRT?
In al doilea rand, foloseste DSR, este oricum mai eficient si chiar mai comod. Asta daca te induri sa instalezi control panelul nVidia, daca nu, good luck with that.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Cosmin_C: CRT evident. CRT-ul afiseaza cea mai buna imagine de care e capabil la oricare rezolutie, deci o scalare software precum DSR mi se pare un imens pas inapoi.
miahi: Am testat deja toate alea. Nici o schimbare.

As putea sa las desktop-ul la 1600x1200, dar cu exceptia jocurilor nu prea ma satisface; nu vad bine textul.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
DSR nu e scalare software, ci iti adauga in meniul jocului rezolutii mai mari decat cele suportate normal de monitor; nu exista o metoda mai curata de a elimina aliasingul si alte probleme de randare. Dar daca nu te obosesti sa citesti/intelegi ce zice acolo nu ma mai obosesc nici eu. :mda:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Dar la randarea 4k (să zicem) îți cam trebuie placă video bună. Altfel îți cam scade fps-ul, nu? Cam asta am înțeles eu. De pildă, eu cu GTX1060 și monitor full HD setez rezoluție 4k DSR. Practic placa video merge pe 4k, chiar dacă face apoi downscaling... și, sincer, am încercat dar nu văd diferențe absolut deloc. Ba dimpotrivă, parcă e mai spălăcită imaginea, mai soft. Probabil trebuie reglat acel smoothness din driver.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Sigur ca ai nevoie de placa video mai buna, chiar semnificativ mai buna daca sari calul la rezolutie. Uneori uit asta, pentru ca ma joc jocuri mai vechi care merg si in 4k fara probleme pe o placa video midrange din penultima generatie. :smile:

Poti regla smoothness dupa gust, insa prea mult si reapare aliasingul, poate chiar mai mult ca inainte; pentru mine a fost mana cereasca pentru ca urasc antialiasingul clasic, mai ales ca sunt situatii in care nu functioneaza nici macar cu transparency aliasing activat - gen garduri, fire de iarba, etc, sigur depinde si de engine-ul grafic insa DSR-ul repara orice tip de antialiasing prin metoda "naturala" adica cresterea rezolutiei.
 
Top Bottom