Redresare acumulator masina

Foxter

Membru Senior
Salut si sarbatori fericite!

Am un Citroen C3 cu un acumulator Caranda 12V 65Ah. E vechi cam de un an. Beleaua e ca s-a descarcat aproape complet (cand dau cheie se aprinde bordul dar indicatorul de alerta acumulator nu se stinge, iar daca dau cheia mai departe, iluminarea bordului incepe sa clipeasca).

Am scos acumulatorul si l-am pus la un redresor luat din Lidl (http://www.elforum.ro/topic/71457-redresor-auto-ultimate-speed-reclama-lidl/). Trebuie sa mentionez ca indicatorul bateriei (un soi de led) este complet stins.

Toeretic redresorul are o functie de incarcare de tip puls care teoretic ar incarca bateriile uzate/descarcate pana cand bateria se preteaza incarcarii standard.

Problema e ca incarcarea "puls" tine vreo 5 minute si dupa redresorul revine la standby in loc sa treaca pe modul stabilit (redresorul are 4 moduri standard doua pt acumulator de 6 volti si 2 pt acumulatori de 12).

Cand am incercat sa setez modul 3 sau 4 (are un buton pe care apesi ca sa treci din standby in diverse moduri de incarcare, singurul mod standard care se aprinde de primul (unul din cele de 6V) si nu ajunge la modurile de incarcare 3 si 4 pt 12V. Maximul ce il pot obtine e sa treaca pe modul puls care dupa 5 minute se stinge si redresorul trece pe standby.

Credeti ca mai exista ceva care sa retrezeasca bateria sau iau un carucior si o car la serviceul care i-a vandut-o tatalui meu (din cate stiu e inca in garantie)?

Multumesc anticipat pt recomandari.
 
Sigur nu e incarcatorul de vina? Nu am auzit niciodata despre confuzia privind calitatea deosebita a produselor de genul asta din Lidl.
 
Am incercat si un alt exemplar din acelasi model care a incarcat deja de cateva ori un acumulator.
 
Am si eu exact modelul ala. Merge ok la bateria mea. Dar pus sa incarce una de 75ah a stat doua zile sa o umple. Deci nu pot spune ca e un produs de o calitate deosebita. Cred ca am dat vreo 75 Lei pe ea. La pretul asta e ok. Acum am vazut ca au dublat pretul. Nu mai merita investitia.
 
O jucărea de-aia am și eu pentru bateria ce-mi alimentează montura telescopului (de 11 Ah, o încarcă în câteva ore) și de ce nu și pentru bateria auto, doar că n-a fost cazul. Pot spune că a mers în draci și funcționează bine-mersi și acum, la vreo 3 ani de la achiziție. Mărfurile astea de tip industrial de la Lidl sunt mai bune decât cele din aceeași gamă de preț de pe la alții, îndeosebi sculele (inclusiv electricele).

Fox,
Dacă nu e de-aia fără întreținere, verifică-i lichidul și completează-l cu apă distilată. Să n-aibă vreun element mort și-atunci e bine să apelezi la garanție.
 
Multuumesc pt ajutor.

Modelul este unul fara intretinere. Tinand cont ca la o inlocuire in garantie o sa primesc tot acelasi model ma gandesc sa iau un model ceva mai bun si sa vand ce primesc in garantie.

Ceva recomandari de acumulatori auto mai de calitate?
 
Am mai folosit acumulatori Caranda la UPS-uri și au fost ok (schimbați după 5 ani). Dar e mai simplu să iei altceva, nu-i un capăt de țară un acumulator.

Ar fi bine să verifici și curentul de standby al mașinii, dacă s-a descărcat prea repede acumulatorul, să nu pape vreun device curent prea mult când e oprită (asta ar trebui s-o facă cei care ți-o montează, dar nu toți fac asta).
 
Back
Top