Recuperare date în București

Discussion in 'Ajutor: PC Hardware' started by Tora, Dec 7, 2013.

 1. Tora

  Tora Membru Senior

  Ca un fel de rușinică, mă chinui de câteva zile să recuperez datele de pe un HDD extern Seagate Story Station 1.5TB și nu cred că o scot la capăt singur. Getdataback stă la 13% de vreo 24 de ore.

  Știți ceva furnizor serios de asemenea servicii de recuperare date?

  M-am pregătit sufletește pentru cost, deci asta nu e o problemă.

  Thanks :smile:
   
 2. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  Era un nene pe Softpedia odata de mult care avea firma asta.
  Sincer nu mai stiu nici daca mai activeaza pe forum si nici daca firma e functionala dar pe vremea cind mai eram activ pe forum parea un nene care stie ce vorbeste despre HDD-uri.
   
 3. Foxter

  Foxter Membru Senior

 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  La Quartz am fost eu acum ceva vreme un cu hard busit, in mare faceau o afacere din ceea ce majoritatea utilizatorilor de pe forum probabil stiu sa faca: sa foloseasca software comercial de recovery sau in caz de electronica arsa sa foloseasca alta de la un HDD identic. Normal ca nu aveau electronica pe stoc asa ca nu au facut nimic util.

  Am avut experiente fericite cu http://www.z-a-recovery.com/, are o versiune free cu care poti macar sa vezi daca e recuperabil, dar dureaza mult analiza la un disc de capacitate mare, 24 de ore e in zona corecta.
   
 5. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Este destul de gresit sa rulezi GetDataBack direct pe hardul cu problema. Ar trebui sa faci o imagine a discului si sa rulezi GetDataBack pe acea imagine. Cand faci imaginea, foloseste un program care stie sa sara rapid peste sectoarele defecte, nu sa stea sa frece la ele doua zile, ca mai rau ti-l strica! Daca este cumva configurabil, seteaza hardisk-ul pentru optimizare AV, sa nu re-incerece sa citeasca sectoarele defecte.
   
 6. Tora

  Tora Membru Senior

  Mulțumesc de sfaturi

  Good tip AdrianB1, mersi!

  Marius '95, ai vreo sugestie pentru soft de făcut imaginea?
   
 7. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Din pacate nu am o sugestie. Pana acum nu m-am confruntat cu problema defectului fizic al vreunui hard si prin urmare nu am cercetat alternativele. Chiar GetDataBack are optiunea de a crea imagini, dar nu stiu cum se comporta cu sectoarele defecte.

  PS:
  Incearca-l pe asta: http://www.drivesnapshot.de/en/down.htm

  PPS:
  Mai bine asta: http://hddguru.com/software/HDD-Raw-Copy-Tool/
  Aici chiar scrie ca stie sa sara peste sectoarele defecte.
   
 8. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Vreo recomandare pentru un serviciu de data recovery pentru un hard disc Seagate Momentus 5400.6 de 2,5"? Google îmi returnează mai mulți care se laudă cu diverse, dar nu am idee în care pot avea vreo încredere.

  Probabil trebuie demontat într-un clean room, fiindcă încearcă de 10 ori să facă inițializarea la pornire apoi renunță și face spin down. Nefinalizând inițializarea și propriul self-test, nici nu este detectat de sistem (nici intern, nici pe USB) sau de vreun utilitar de diagnostic.

  Înainte să ajungă în starea asta mai era detectat de laptopul în care era montat, însă fără a putea fi citit pentru recuperare de date. SeaTools rulat de pe un disc bootabil a găsit o cârcă de defecte fizice în prima parte a discului, iar după 100 de erori s-a oprit din diagnosticare. Încercarea de a face repair s-a soldat cu un power off subit al laptopului, după care n-am mai insistat. Discul a fost scos din laptop, conectat extern, și atunci nici n-a mai vrut să fie detectat.

  Vreo idee cât costă data recovery direct la Seagate? Au opțiune să le trimit discul și mă costă 45$ non-refundable fee pentru deschiderea cazului, sumă care se scade apoi din costul de data recovery. Însă n-am idee cât e acest cost, dacă e 200$ sau 2000$. Ei mi-l vor comunica doar după ce au demontat discul și i-au făcut un diagnostic, probabil opțiunile mele fiind „pay and get your data” sau „we trash the drive”, nu și obținerea discului fizic înapoi ca să pot încerca la alți recuperatori :frown:

  [edit] Bit Consulting sau Python?
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice