... pentru cele câteva melodii pe care poate le ai în format 24/192. În rest tot o să facă cineva o conversie, de la mult mai utilizatul CD format.
Eu spuneam ca daca se foloseste directsound totul va canta la setarea din windows, aia setata manual la 24bit/192khz. Da, resampling o sa faca mixerul de windows, care mi se pare decent in Win7 and above si in principiu l-as prefera pe asta decat cine stie de mixer bagat in driverele placii de sunet - imi aduc aminte cu tristete de placile creative care nu stiau/stiu 44.1khz nativ si bagau totul la 48khz, intr-un mod efectiv, audibil prost.
Deci daca folosesc directsound la winamp sau foobar DAC-ul imi raporteaza ca primeste semnal exclusiv la 24bit/192khz, cat l-am setat din Control Panel - Sound - blablabla. Evident, acelasi lucru se intampla si cu orice aplicatie care nu stie ASIO/KS/WASAPI, youtube, mpc-hc, jocuri. La auditii "audiofile" folosesc WASAPI mai mult din principiu decat din cauza diferentelor de sunet intre modul exclusiv si directsound... insa am auzit sisteme pe care diferentele respective nu erau deloc neglijabile. Pe toate xonarele testate de mine aceste diferente sunt mici, posibil inaudibile in functie de urechea care face testul, in timp ce pe actualul DAC sunt complet inaudibile pentru urechile mele.
P.S. Sunt convins ca Xonar U7 se masoara foarte bine si la 44.1khz / 16 bit, pentru ca nu are probleme stupide gen resampling. Cu putina rabdare probabil as gasi teste pe net si la aceste valori, dar nu stiu de ce, nu prea ma simt motivat sa fac asta.