Rack extern cu 3+ discuri SATA

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
Ma intereseaza un rack extern care sa suporte cat mai multe discuri SATA (cel putin 3) care sa fie conectabil la calculator prin eSATA. Daca rack-ul cu pricina are si un controller RAID integrat care sa imi permita o redundanta de gen RAID-5 ar fi ideal.

Tot ce am vazut pana acum au un eventual port eSATA dar doar pentru conectarea unui HDD suplimentar si nu pentru conectarea la PC care este USB si/sau LAN - mi se pare o limitare de performanta fata de un port eSATA dedicat conectarii la PC.
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
4-Bay SATA Hardware RAID 5 Enclosure with Quad Interface este exact ce am nevoie, singura problema e ca trebuie sa il gasesc la un distribuitor in Romania.

Thecus N5200BR face parte din categoria rack-urilor care are eSATA doar ca sa mai conectezi un HDD suplimentar, nu e pentru conectivitatea cu PC-ul care se face pe ethernet, care chiar si daca este gigabit tot nu ma convinge ca nu ma limiteaza fata de un eSATA.

Relativ la pret nu mi-am pus nici o limita, sunt dispus sa platesc pentru feature-uri suplimentare gen rack mountable, RAID controller built-in, numar mai mare de discuri etc.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Dell M1000 fără controller inclus, M3000 cu eSATA, iar preferatul meu e M3000i cu 4 porturi Gigabit. La alegere, poți pune și SAS în ele dacă SATA ți se par prea lente.

Relativ la pret nu mi-am pus nici o limita, sunt dispus sa platesc pentru feature-uri suplimentare gen rack mountable, RAID controller built-in, numar mai mare de discuri etc.
Controller RAID, 15-30 sau chiar 45 de discuri (câte 15 în fiecare, dar M3000 suportă 2 M1000 cascadate), rack mountable etc.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Mai poti sa-ti iei 3 rack-uri eSATA pe care sa le legi in 3 port-uri SATA la controller-ul RAID 5 de pe placa de baza. Just a hint.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
E o idee bună cu anumite limite:

Hint1: merge doar cu anumite controllere SATA. Gurile rele spun că pe ICH nu ar merge pentru că nu e implementată partea de port multiplier. Personal nu am testat și nu știu care merge și care nu, dar riscul e real.
Hint2: performanța RAID5 cu 9 discuri pe un controller integrat sucks. Performanța cu 9 discuri în RAID5 chiar și pe un controller RAID hardware nu e fantastică.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Bai, nu stiu. Mie mi-a mers fara probleme RAID 1 pe ICH (nu mai tin exact minte daca 9 sau 10) prin eSATA.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Asta era anul trecut in jur de 600 $ fara TVA la Genesys. Sunt super OK, dar majoritatea nu au decat 2 porturi de retea.

Feel free to watch all models...:smile:
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
OK, se pare ca am fost inteles gresit. Ideea era ca nu am pus o limita de pret pentru o configuratie cost effective. Daca vroiam SAN FC sau iSCSI nu ma mai incurcam cu rack-uri SOHO cu discuri SATA :smile:

Ca sa detaliez un pic ce vreau este vorba de un storage DAS pentru care capacitatea este mai importanta decat viteza, fara insa ca viteza sa fie complet de neglijat. Ca si ordin de marime ma intereseaza o solutie care sa imi dea cel putin 4TB utili (daca se poate mai mult cu atat mai bine), cu o viteza de scriere peste 70 MB/s. Redundanta (RAID 5 ca RAID 1 e prea mult) nu este obligatorie dar daca nu implica o pierdere de performanta semnificativa atunci devine interesanta. In plus toata distractia (cu tot cu discuri) trebuie sa fie pana in 1000 Eur.

Intrebarea mea e care este solutia best-buy in aceste conditii? Si mai important este ca aceasta solutie sa poata fi cumparata din Romania - ce se gaseste pe Newegg sau eBay nu ma ajuta pentru ca nu o iau pentru mine ci pentru o firma care trebuie sa poata deconta respectivii bani.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Cand ai zis rackmount si multe discuri numai la SOHO nu m-am gandit. Nu stiu nici un SOHO cu un rack de 42U prin debara, iar 6 discuri (4 TB) am avut si in desktopul meu, necesitau doar racire si urechi tari. Daca vrei doar 4 TB nu ai nevoie neaparat de cutie externa, bagi 4 discuri de 2 TB bucata ori in RAID10, ori in RAID5 cu un hot spare si obtii fix cat iti trebuie. La nevoie bagi si 5-6 discuri, orice controller actual onboard are atatea porturi SATA.
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
:biggrin: E un SOHO care isi tine serverele in rack...

Server-ul exista deja si nu accepta discuri SATA - din cauza asta ma interesa un rack extern.
 
Top Bottom