Problema retea in VirtualBox

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Am o problema cu reteaua cauzata aparent de VirtualBox; nu e grava, e doar sacaitoare, dar poate exista o solutie simpla pentru ea.

Am cateva masini virtuale, cu doua din ele ma conectez prin VPN la o alta retea. Problema e ca desi masina gazda nu e in VPN si nu ar trebui sa aibe de-a face cu traficul de retea intre masinile virtuale si reteaua respectiva (decat la nivel de impins pachete dintr-o parte in alta, transparent), in Network pe host vad o lista uriasa de computere, cele din reteaua la care se conecteaza masinile virtuale.

Partea sacaitoare e ca NAS-ul si celelalte computere de prin casa se pierd prin lista aia uriasa si trebuie sa le accesez manual, in loc de browse.

Se poate face ceva pe host?
 
Schimbă tipul rețelei din bridged în NAT. Și debifează "file and printer sharing for MS networks" pe interfața de rețea pe care o folosesc VM-urile (din host).

De ce nu mapezi share-urile din NAS direct pe mașină, să nu mai fie nevoie să accesezi direct lista din Network?
 
Last edited:
De ce NAT? Pentru că se pare că soluția bridged are leaks :smile:. Bridge-ul îți face sharing la interfața de rețea fizică în mașinile virtuale. Soluțiile de VPN adaugă peste interfața pe care o găsesc în VM filtrele lor de VPN, și se pare că astea ajung cumva pe mașina fizică.
 
Back
Top