Platforma pentru magazin online

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
O prietena are un mic magazin online (numar mic de produse si volum mic de vanzari, chestii foarte specializate) si nu prea e multumita de capabilitatile curente; foloseste acum PrestaShop si ar fi interesata daca exista optiuni mai bune decat asta.

Avand in vedere ca nu stiu aproape nimic despre acest domeniu am zis sa intreb aici, in caz ca exista cineva cu experienta in zona.
 
La Lingura și Strachina am implementat un WordPress + TheCartPress, din motive de:
- self-hosted, fără dependențe de un singur solution provider sau comisioane;
- ușurință foarte mare în managementul conținutului, structurii site-ului;
- relativă ușurință în customizarea funcționalității prin plugin-uri, inclusiv pentru performanță;
- foarte bună flexibilitate la modificarea aspectului prin teme construite cu cap, inclusiv cu suport pentru device-uri mobile (responsive interface) - de câteva zile Google penalizează site-urile fără interfață mobilă;
- actualizări fără dureri de cap și securitate decentă;
- TheCartPress gratuit și destul de ușor de înfipt în site, deși pașii de checkout parcă ar putea funcționa ceva mai simplu.

Alternativa ca motor de magazin virtual este WooCommerce, tot peste WordPress, cu o grămadă de teme gratuite sau contra cost.

Există soluții și pe alte platforme - e destul de popular Joomla, dar mi se pare dezastruos la securitate.
 
Din mica experiență cu magazine online, nu mi se pare o creștere să treci de la PrestaShop la soluții de WordPress eCommerce, primul având mai multe funcții de customizare specifice magazinelor online (1) și al doilea având mai multe lucruri care pot gafa și cauza incompatibilități (CMS / temă / plugin ecommerce / pluginuri), față de primul (CMS / temă / pluginuri).

Eu de la PS aș trece la o altă soluție dedicată ecommerce, dar nu WP, care mi se pare OK doar pentru magazine cu puține produse, și fără pretenții.

Dar, desigur, mă pot înșela.
 
Back
Top