Placa de baza

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
S-a ars placa de baza. A doua identica care s-a ars.

La prima s-a ars slotul PCI-e. S-a innegrit bridge-ul pe spate, unde sunt si niste SMD-uri.
La a doua s-a ars ceva pe la alimentare ca nu misca nimic la apasarea butonului de pornire. N-are nici un defect vizibil cu ochiul liber.

O a treia placa de baza, diferita, s-a ars anul trecut. Face exact ca a doua. Nu se vede nimic defect/innegrit. Pur si simplu nu porneste.
Vreo sansa sa repar vreuna?

PS: S-a schimbat ceva intre timp pe la surse? Sursele mele vechi (vremea K6-2) porneau cand infigeam penseta intre verde si negru. Astea noi vad ca nu misca...
 
Last edited:

IceCub

Membru Senior
Ba "misca" si astea noi (asa verific si eu sursele). Sigur nu e sursa de alimentare de vina pentru placile de baza arse?
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Posibil sursa sa fie de vina, dar si vechimea placilor - au peste 6 ani, nu?

Incearca sa te obisnuiesti cu ideea ca dupa o vreme tehnologia veche pica si piesele de schimb sunt greu sau imposibil de gasit. Poate nu te coafeaza ultimul Skylake sau Broadwell EP (Xeon), dar incearca sa iti gasesti o varianta de modernizare cat inca exista optiuni.
 

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
Deci am demontat totul, ambele calculatoare, am suflat praful, am scos tot restul placilor pe care le mai aveam prin cutii, am facut maxima mizerie in apartament, etc.
Am mufat MB la alta sursa si am constatat ca misca, dar face beeeeep-beeeep-beeeeep. Nasol. Arsa, dar mai putin arsa decat stiam eu ca este.
Intrucat era extra-plina-de-praf chiar si dupa ce am facut maxima mizerie in apartament sufland-o, m-am decis sa ii fac o baie. Deci am spalat-o in cada, cu jet de apa de la dus, am uscat-o cu uscatorul de par vreo juma' de ora, apoi am conectat-o la loc. Surprize surprize! A pornit!
In culmea fericirii pun placa grafica PCI-E si constat ca iar nu misca. Nici beep, nici nimic. :eek:

Scot placa grafica, deconectez sursa, pun agrafa intre verde si negru sa pornesc sursa. Infig alimentarea PCI-E in placa grafica si constat cum totul moare cu o scanteie!

Deci am asa:
- O placa grafica PCI-E evident arsa.
- Multiple placi grafice AGP si PCI, dar nici o alta placa PCI-E.
- O placa AM3 care porneste dar nu face nici un beep si nici nu afiseaza imagine cu placa grafica PCI (AGP evident n-are).
- O placa AM2+ cu PCI, AGP si PCI-E care booteaza ok cu AGP.
- O alta placa AM2+ identica care booteaza ok, dar cu PCI-E ars.

Cine e din Braila si are de donat* o placa PCI-E?
* Posibil s-o ard... :tongue:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Totuși ar trebui să pornească cu placă PCI. PC-urile mele curente merg cu PCI, și nici nu mă așteptam :smile:.

Presupun că te-ai uitat atent la condensatori.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Pe strada Cimbrului, sâmbătă de la 12 la 14, găsești deschis centrul RoRec unde poți lăsa toată lista de mai sus de electronice antice și defecte pentru a fi reciclate. Nu uita și sursele.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Google Maps zice ca cea mai apropiata strada cu numele asta e in localitatea Posta, Ilfov. E deschis in fiecare sambata sau doar asta? Ca am o sacosa de maruntisuri (gen alimentatoare vechi de telefon) de care vreau sa scap, chinezii aia din fundul curtii care le dezmembrau cu acid au emigrat dupa ce unul a cazut in cada cu acid si s-a topit (ramasitele sunt ingropate sub vie, peste tot, ca trebuie plivita si mi-e lene).
 

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
Eeee, nu ma las eu asa usor... :smile:

Da, deci am facut rost de placa grafica si se pare ca toate placile de baza merg!
Acea placa AM3 se pare ca nu-i place cu PCI deloc. Vrea neaparat grafica PCI-E. Si cu ocazia asta mi-am reamintit ce culori faine scoate un Matrox.

Deci diseara urmeaza Kerbal la 60 fps. :smile:
 
Top