Placă de bază și procesor pentru NAS

Nu mă oftic :biggrin: Am cam expulzat piticii cu carcase compacte/dense după ani de frustrări cu producătorii de carcase - scot niște chestii cu diverse probleme (înghesuială, airflow, acces dubios etc.) și la niște scoruri de-ți pică fața. Și pentru ce? Ca să câștigi 10 centimetri în debara și să bifezi sertare hot-swap (de care realmente n-ai nevoie, că nu ești într-un regim de lucru enterprise-class, always-on), dar prin asta înghesuind discurile și sporind problemele de răcire și umplere de praf? Meh.

Eficiența folosirii volumetrice și optimizarea airflow-ului e atinsă la o carcasă rackabilă, nu una paralelipipedică, dar și în această categorie opțiunile decente și accesibile sunt rare (de exemplu Inter Tech 2U cu 8 tray-uri hot swap sau 12 tray-uri hot swap), restul variază între Chenbro-uri prost gândite și SuperMicro-uri de peste 3000 lei. La care adaugi sursa, și probabil și rack-ul, că doar nu prinzi serverul sub etajera cu murături și zacuscă.

([edit] sau te orientezi la piața second hand, cu o carcasă de 2U cu 6 tray-uri și sursă la sub 400 lei.)

Deci dacă tot am ajuns la un minitower, caută unul suficient de compact dar cu rack intern pentru suficiente discuri și cu airflow bun. Gen, Fractal Design Define Mini, Cooler Master Silencio 452, Antec Three Hundred Two.
 
Antec-ul e ok, ai o gramada de loc in ea. Am luat-o cu 2 luni inainte de HP Microserver (eu il folosesc ca NAS :tongue: ) si acum cam bate vantul prin ea - cu un DVD writer si un SSD :biggrin:
 
Mai da' ce datacentere aveti voi in dormitoare. :biggrin: Ati subcontractat la Google? :goofy:

PS: Glumesc si eu, ma descarc dupa o discutie in contradictoriu cu cineva...
 
Back
Top