Marius '95
troubleShooter
Mi s-a pus ieri o intrebare la care n-am stiut sa raspund. Situatia:
O familie in care parintii nu prea se pricep la IT contine una bucata copil atomic clasa a 6-a care (aparent) se pricepe cat de cat la IT si care face orice altceva decat scoala online. Psihologul recomanda restrictionarea accesului la internet dupa un program zilnic si saptamanal. Am fost intrebat cum poate face asta. Dupa indelungi deliberari am ajuns la concluzia ca nu se poate.
- Trebuie internet pentru scoala online, dar cum blochezi restul cand exista DNS over HTTPS, 8.8.8.8, TOR si alte metode?
- N-am auzit de vreun abonament de telefon care sa nu aiba si internet.
- Daca are internet de la UPC, e suficient sa reseteze routerul din buton.
- Daca are un vecin amabil / influentabil, obtine internet oricum.
- Exista jocuri offline iar windows-ul se poate reinstala.
Am ratat ceva?
O familie in care parintii nu prea se pricep la IT contine una bucata copil atomic clasa a 6-a care (aparent) se pricepe cat de cat la IT si care face orice altceva decat scoala online. Psihologul recomanda restrictionarea accesului la internet dupa un program zilnic si saptamanal. Am fost intrebat cum poate face asta. Dupa indelungi deliberari am ajuns la concluzia ca nu se poate.
- Trebuie internet pentru scoala online, dar cum blochezi restul cand exista DNS over HTTPS, 8.8.8.8, TOR si alte metode?
- N-am auzit de vreun abonament de telefon care sa nu aiba si internet.
- Daca are internet de la UPC, e suficient sa reseteze routerul din buton.
- Daca are un vecin amabil / influentabil, obtine internet oricum.
- Exista jocuri offline iar windows-ul se poate reinstala.
Am ratat ceva?