Muzică

Discussion in 'Hobby-uri, artă, cultură, știință' started by hulubei, Feb 6, 2006.

 1. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Cum ascultaţi, de ce, unde, ce anume, ascultaţi linia melodică sau vă atrag versurile şi semnificaţia lor, are importanţă calitatea sunetului sau important este să ascultaţi melodia preferată indiferent?


  P.S. Trebuia postat la Multimedia sau vom exagera aici?
   
 2. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Too many parameters.
   
 3. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  La căşti, dependenţă, la muncă, muzică, da / nu, da, nu.
  Core dumped.
   
 4. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Eu nu ascult muzica decat atunci cand fac teste de boxe/amplificatoare/placi de sunet. In rest e vorba de a simti si de cum ma simt cand merge muzica respectiva. Restul sunt detalii care nu conteaza decat ocazional...
   
 5. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  - la boxe sau mp3 player

  - pentru că îmi place, mă inspiră, îmi îmbunătăţeşte dispoziţia, iar atunci când fac sport de multe ori îmi îmbunătăţeşte performanţele

  - ascult muzică în egală măsură în maşină, în parc pe role, dar şi acasă

  - ascult aproape orice, deşi ascult mai mult trance în ultima vreme

  - versurile şi semnificaţia lor au o mare importanţă pentru mine, dar asta doar la melodiile care au versuri adevărate; câteva cuvinte repetate de-a lungul melodiei nu înseamnă nimic pentru mine; linia melodică este de asemenea foarte importantă

  - calitatea sunetului este foarte importantă, dar a nu se confunda calitatea cu puterea sistemului audio; singurul lucru la care sunt pretenţios este claritatea, pur şi simplu nu suport artefactele într-o melodie
   
 6. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Pai si atunci cum se face ca asculti la MP3 player?

  - la casti (care sunt conectate la calc)
  - fiindca imi face placere
  - acasa
  - orice in afara de manele, hip-hop, house, metal, zbierete, urlete, insulte si chestii repetitive
  - este importanta si linia melodica, si versurile; ambele trebuie sa fie de calitate ca sa imi placa
  - calitatea sunetului sa fie excelenta, preferabil CD audio
   
 7. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Err... am un Creative Muvo TX FM si se aude excelent ?
   
 8. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Nu există nimic peste „foarte prost” dacă intră M, P şi 3 în ecuaţie. :biggrin:
   
 9. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  [ot]Ştie şi WMA-uri :smile:[/ot]
  Based on what you've told us so far, we're playing this track because it features mild rhythmic syncopation, mixed acoustic and electric instrumentation, major key tonality, melodic songwriting and electric pianos.
   
 10. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Ştii, chiar mă gândeam să scriu în primul post că nu sunt nici pe departe atât de pretenţios ca tine, dar m-am abţinut :biggrin:
  Eu sunt încă la stadiul de "mp3-urile peste 192 sunt ok, dar prefer mpc sau lossless".
  În plus pentru dimensiunile şi portabilitatea mp3 player-ului calitatea mi se pare foarte bună, mai ales că de exemplu la patinoar îmi permite sa evit muzica neplăcută :smile:
   
 11. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  La calculator, pe niste boxe de cateva sute de mii de lei (putine) si aproape in totalitate MP3-uri sau radio AAC 8/20/32kbps sau 128 cand imi impune postul :biggrin:, sau la cd-player, cd-uri audio. Compenseaza pentru calitatea indoielnica a castilor (mai mult pentru vechimea castilor...).
  Daca imi place melodia pe care o ascult, ignor faptul ca nu se aude "crystal clear", iar cand nu imi place, o schimb/sterg.
   
 12. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Aha, in rest iti bagi dopuri in urechi si capul intr-un bazin cu apa ca sa nu auzi, decat sa simti, ai o traire profunda si sinergica alaturi de spiritul eului tau dainuitor si breinstormat :eek:

  Nu vad de ce anume cereti marea cu sarea unui mp3 portabil. Cat de lossless va fi sursa digitala, semnalul analogic va depinde in foarte mare masura de DACuri iar la acel pret si dimensiuni nu pot fi de mare valoare.

  Eu unul ascult ca sa ma simt bine. Am ajuns sa nu mai pot asculta in conditii infecte indiferent de melodie. Aproape ca nu simt nimic daca sunetul care vine inspre mine nu este de buna calitate (sau macar satisfacator). Imi place sa ascult muzica de cand pornesc calculatorul, dar la oboseala ajung sa nu mai suport muzica. De fapt, cred ca am urechi foarte sensibile la oboseala si practic atunci cand sunt foarte obosit nu doar ca nu suport nici o alta zumzaiala care sa-mi atraga atentia, sa ma consume si sa ma enerveze cat sa vreau sa pocnesc pe cineva, dar ajunge si muzica sa treaca in celalalt capat: enervant.

  Apropo, cum puteti asculta timp indelungat si cu mare placere la casti? Oricat de fidel, de corect si de fain ar fi sunetul, este acea lipsa de sentiment pe care ti-o provoaca atingerea undelor prin aer pe tot corpul.
   
 13. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Iar esti in perioada "aia" a lunii ? Tu ai ciclu ? :tongue:
   
 14. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Te dai mare? :yuk:
   
 15. L

  L factorul uman

  Pe langa tine e mic. :hihi:
   
 16. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Nu există nimic peste „foarte prost” dacă intră P şi C in ecuatie. :tongue:
   
 17. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  Când ascult muzică o fac singur în cameră cu uşa închisă, stând comod pe fotoliu/pat cu un pahar/sticlă de ceva în faţă. Ascult numai la staţie, iar ce ascult depinde de starea în care mă aflu. În general am de ales dintre rock progresiv, jazz sau blues.
  În primul rând mă atrage linia melodică, apoi după o vreme încerc să traduc şi versurile, dar sincer când ascult un King Crimson sau Van Der Graaf Generator îmi golesc mintea şi mă las invadat de sunete.
  Alte genuri de muzică se preling pe lângă urechile mele fără a fi absorbite. :smile:
   
 18. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Exact asa patesc si eu. De cele mai multe ori am nevoie sa ascult de 3-4 ori o melodie buna ca sa si pricep versurile. Altfel, dupa cateva secunde uit efectiv de versuri si ascult.
   
 19. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Zise Quark, dand radioul mai tare... :tongue:
   
 20. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Pt Rabbit, Quark şi toţi cei ce "nu suportă decât lossless" un foarte prietenesc "up yours" :smile:. Chiar dacă oamenii sunt diferiţi, iar unii au "filtre de zgomot" mai proaste decât alţii (adică unii suportă interferenţe mai puţine când ascultă muzică), ceea ce faceţi voi se numeşte obsesie şi nimic mai puţin. Voi sunteţi efectiv obsedaţi de aşa zisa calitate a sursei, iar această obsesie vă împiedică să vă bucuraţi de muzică dacă vine dintr-o sursă mai proastă decat standardele voastre ridicate.

  Eu sunt una din persoanele cu o capacitate foarte bună de a filtra intern zgomotele. Dacă vecinul de deasupra mută mobilă, sau tata face cu aspiratorul pe hol, sau vecinul de la 2 găureşte cu bormaşina eu pot să mă bucur de o melodie ascultată la radio fără probleme, sau să citesc ceva, sau chiar sa dorm (ok, bormaşina mă trezeşte dar doar dacă e foarte enervantă :biggrin:). Eu mă pot bucura de una din melodiile preferate şi dacă este mp3 la 128, sau este la un radio. Voi pe de alta parte sunteţi exact în colţul opus al universului, voi nu mai sunteţi fani ai muzicii ci fani ai calităţii audiţiei, versurile sau linia melodică nu reprezintă nimic pentru voi daca nu se aud PERFECT. Ei bine, această perfecţiune din punctul meu de vedere este falsă, pentru că daca pui o formaţie să cânte de 2 ori aceeaşi melodie nu o va face în mod identic şi nici măcar perfect. Fiinţele umane sunt prin definiţie imperfecte.

  You can start banning me now...
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice