Modem internet ca telefon mobil

nicolin

Membru
Joined
May 7, 2005
Messages
242
Intrebarea este simpla:este posibil sa folosesc un modem USB de date oferit de o companie de telefonie mobila ca si telefon mobil?
Adica am modemul, pun in el SIM de comunicatii telefonice, si sa-l folosesc ca si un telefon mobil.
Asta, bineinteles, prin intermediul unui laptop (dotat, evident, cu microfon propriu si difuzoare).

Modemul ar fi un Huawei K3765 (oferit de Vodafone) sau ZTE MF637 (oferit de Cosmote), ambele aferente serviciului de Internet mobil.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,479
Start -> Run -> dialer.exe nu merge? (am fost surprins sa-l gasesc si in Win 7).

P.S. Asta ar presupune sa ai si serviciile de voce activate pe acea cartela SIM.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Cartelele respective au doar servicii de date şi SMS activate. Am întrebat eu acum o săptămână şi ceva, când mi-am făcut abonament, şi nenea de acolo mi-a zis că nu se poate. Sau se poate, dar nu ştie el :smile:
 

nicolin

Membru
Joined
May 7, 2005
Messages
242
@IceCub: incercat cu dialer.exe dar nada.
Oare sa fie vorba de niscaiva setari suplimentarer fata de cele implicite?

@war4peace: am mentionat de la inceput ca in modem voi introduce un SIM normal, adicatelelea de la un telefon.

Ma gandeam sa nu fie cumva o limitare hardware, gen modulare semnal analog (voce), insa cred ca asta ar face-o subsistemul audio, nu?
Si, pana la urma, vorbim de un dispozitiv GSM, nu?
Deci ar trebui sa functioneze, ma gandesc eu si cred ca trebuie sa existe o solutie.

Intrebare: cum functioneaza chestia asta la laptop-urile docate di cu lacas pentru cartela SIM tip GSM?
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,860
Pai functioneaza? Eu stiam ca acele cartele integrate sunt doar pentru date, nu merg si pentru voce...
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,797
Nu e vorba de cartele. Pot fi schimbate. E vorba de modem.
Nu, nu merge. Modemurile GSM nu pot face decat conexiuni de date.
 

nicolin

Membru
Joined
May 7, 2005
Messages
242
Asadar telefonul mobil NU trimite date, ci altceva?
Sau tipul de transmisie GSM este unul analog? :dracu:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Dacă n-ai chip de voice encoding în modem-ul USB...
Ce dracu, iar ne pierdem în sintaxă?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,797
N-are nevoie. Voice encoding se poate face pur software. Parerea mea este ca modemurile USB sunt intentionat crippleware, sa nu poti face acasa un robot telefonic / remote home automation fara sa dai o caruta de bani pe ceva specializat.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Wrong.
Unele device-uri suportă şi calls. E doar o problemă de features, zic eu. Dar e mai mişto să iei în braţe teoria conspiraţiei, în loc să dai un search pe gogu' :tongue:
 

nicolin

Membru
Joined
May 7, 2005
Messages
242
Multam war4peace ! :bravo:
Link extrem de interesant care m-a facut sa fac si alte cautari cu gogu, cautari care e posibil sa fie extrem de interesante, mai ales in ceea ce priveste Huawei-ul K3765.
Mai ales acest link ...
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,479
Si totusi, de ai vrea sa folosesti ansamblul modem + notebook pe post de telefon mobil? Nu e mai comod cu un telefon mobil + handsfree? :what:
 

nicolin

Membru
Joined
May 7, 2005
Messages
242
Nope.
Am chef sa am un telefon mobil mai mare decat iPad-ul, (care NU este telefon mobil). :biggrin:
Si urmeaza sa folosesc 2 modem-uri (daca o sa mearga chestiunea): unul pentru date si altul ca si tel. mobil propriu-zis.
De ce sa stau cu tzjpe dispozitive de comunicare pe birou cand pot face chestia asta via o singura "cutie"?

Call me strange, dar chiar imi pare super-interesanta idea. :smile:

LE: are cineva habar de set-ari, atat pentru date cat si pentru voce, gen APN, nr. de sunat (ptr. date), etc. ?
Pentru Vodafone, Cosmote si/sau Orange?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,797
Numarul este *99# pentru toti operatorii. De fapt nu este un numar ci o comanda pentru deschiderea conexiunii de date.
Vodafone:
Access point-ul este live(.pre).vodafone.com. "pre." se pune pentru cartelele pre-platite, La abonament scrii fara.
Ca sa configurezi modemul din windows sa se conecteze la access point trebuie sa scrii +cgdcont=1,"IP","live.pre.vodafone.com" la comenzile modemului (e o casuta pe undeva prin proprietati, nu stiu acum sa-ti zic unde exact ca n-am nici un modem instalat).
Exista si un proxy: 193.230.161.231:8080

Sa stii ca ideea ta e destul de neinspirata. Nu ai nevoie de modem special pentru conexiunea de date. Poti conecta prin Bluetooth la orice laptop decent orice telefon mobil decent.
 

nicolin

Membru
Joined
May 7, 2005
Messages
242
Marius '95, multumesc pentru set-arile Vodafone.

Apropos de BT, cred ca asta ar fi cea mai neinspirata metoda de a ma lega la internet.
Practic, sunt limitat de "tzeava" BT - calculator care, sa fim realisti, este una din cele mai inguste existente.

Discutia era insa apropos de daca/cum se poate folosi un modem pe post de telefon.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,797
Doar nu crezi ca o sa prinzi >200KB/s printr-o retea de telefonie?!
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,129
Mi se pare mie sau tu vrei un pic cam multe :biggrin: Și broadband, și toate serviciile GSM cu un device simplu, poate mai vii acum să zici că vrei să te țină bateria o săptămână că mă lolui până weekendul viitor :biggrin:
 
Top Bottom