Microfoane si accesorii

ipman

Membru Senior
Am nevoie de un sfat legat de accesoriile microfoanelor, boom arm si suspension.
Microfonul il am cumparat deja, dar am pus titlul sa acopere.
Caut ceva disponibil pe Amazon sau oarecum international, mai mult sfaturi legate de calitate, etc.
Am cumparat un Yeti nano, ca mai mult nu-mi trebuie. Nu e foarte greu si nu necesita XLR, ceea ce oarecum simplifica o parte din probleme.
Edit a bit later ... ma refer la chestii cu preturi rezonabile, nu 200+eur ..
 
Eu am luat un braț ieftin și mi-am printat o suspensie și prinderi pentru fir pe braț.

signal-2023-10-02-171005.jpeg

Văd că pentru Yeti nano există niște modele https://www.printables.com/model/76138-blue-yeti-nano-mic-shock-mount

Cu mențiunea că și nenea ăla are același braț ca și mine, dar la mine partea aia argintie s-a stricat repede, am făcut bypass.
 
Last edited:
22-25eur boom arm, decent.
Si suspensia e interesanta, o sa o incerc cat de curand am timp. Avantajul este ca acest Nano nu e foarte greu.
Ma uitam la o veioza care arata identic dar probabil Ikea si-au dat seama si prinderea lampii e ceva foarte ciudat care nu pare sa se poata desface usor.
 
Da, e exact același stil, am si eu o veioză dintr-aia. E mai zdravănă decât brațul "pentru microfon". Eu am renunțat la un grad de libertate și e prins direct de partea triunghiulară.

signal-2023-10-02-175229.jpeg signal-2023-10-02-175218.jpeg

Microfonul meu are aproape 400 de grame. Nu găsesc nimic legat de Yeti nano fără stand, pentru că nu mai există review-uri serioase.
 
Last edited:
Da, exact aceeasi lampa. Pare ca suspensia asta ar putea sa se prinda direct de stativ ca la tine.
Suspensia printata 3D are urechi de care se prind suruburile originale, deci nu ar trebui sa lipseasca nimic.
Acum montez imprimanta sa printez, multumesc.
 
Dupa o saptamana in care nu am avut timp mai deloc am descoperit ca am inversat cablul de la extruder cu axa X la imprimanta si nu mergea.
Dar modificarea s-a schimbat, am gasit un Yeti X cu bratul original Compass ... si suspensiile pe care le gasesc nu au nici un fel de a se atasa pe surub.
 
Mda, șurubul ăla nici nu e metric, dacă ai vreo piuliță prin trusa de foto care se potrivește ai putea să adaptezi ceva, dar altfel (filet printat) nu prea recomand.
 
Mda, si eu ma agitam cumva sa fac rost de piulita care se potriveste surubului care se afla pe brat. Dar nu vad sanse prea mari.
 
Am facut repede un print la piesele care contineau filet si a iesit suprinzator de bine. Incerc sa printez partea de prindere si o sa o testez cu ceva greutate.
 
Dacă filetul e destul de mare s-ar putea să fie ok. Sunt 3 variante de filet la microfoane (5/8, 1/2 și 1/4), nu știu de care are brațul tău - uzual e 5/8, care ar fi ok și la print dacă e modelul ok.
 
Intre timp: cam tot ce am printat a iesit cu gauri ovale. Nu grav, dar suficient cat sa nu fie perfec rotunde ca sa lase un surub sa treaca prin gaura.
Unele din ele se pot corecta relativ usor cu un burghiu sau pila, dar e clar ca nu merge smecheria cu piese mici.
Intre timp daca ma uit la costuri cu siguranta e mai ieftin sa comand de pe Amazon o suspensie oarecare (nu firme faimoase) care pare facuta cu imbinari de metal.
Sa vedem ce se mai intampla, timp sa am.
 
Last edited:
Imprimantele nu pot face găuri (mai ales mici) perfecte fără calibrări per model, pentru că întotdeauna vei avea o aproximare min/max pentru ce iese prin extruder de fapt. Iar la găuri orizontale vei avea sagging de la straturile de mai sus.
 
Da, ma asteptam la tolerante, de asta am ales ceva cu piese relativ mari.
Pe moment nu e problema, pot prelucra materialul suficient ca e relativ moale.
 
Ca idee generală, există modele de calibrare și, în funcție de imprimantă, poți aplica unele calibrări direct din firmware (ex: în Marlin poți corecta erori de geometrie) sau din slicer (găuri prea mici/mari).
 
Pare ca pentru Ender 3 pro upgrade se face cu un arduino ... un pic mai complex. Nu imposibil dar nici foarte rapid/usor.
Si fiind mai veche ver. 1.1.9 este ultima.
 
Back
Top