Memorie USB

ipman

Membru Senior
Am nevoie de o memorie USB rezonabil de rapida ca sa ruleze un OS de pe ea. Kali Linux mai precis.
Vad ca la Amazon e o oferta pentru Sandisk Extreme Pro.
Are cineva opinii sau experiente cu asa ceva?
 
De pe net:
 

Attachments

  • atto-sandisk-128gb.jpg
    atto-sandisk-128gb.jpg
    116.5 KB · Views: 16
Am folosit SanDisk Ultra Fit pentru boot (ESXi), rezonabil de rapid la 130MBps, dar și foarte compact încât nu era risc să rupă mufa USB de la vreo mișcare accidentală. Văd că există și ceva Samsung MUF Fit Plus pe USB 3.1 și viteză până la 300MBps, dar n-am încercat.
 
Kali nu are opțiune să ruleze din RAM? Pui pe storage doar setări de care ai nevoie să fie persistente.
 
Și eu am preferat chestii cât mai mici pentru bootat ESXi, ca să nu se miște; de bootat nu e ca și cum ar boota de mai mult de 2-3 ori pe an, așa că am folosit USB2-uri mici. Pentru chestii care bootează mai des probabil vrei și să se miște cât de cât, așa că ultra fit sună interesant.
 
Am deja un Sandisk Ultrafit in laptop, dar nu prea sunt satisfacut.
La citire nu e buba, dar la scriere nu imi place. Pe langa asta e doar 16G si nu mai e mult pana se umple.
Nu am nevoie de 128G neaparat, dar pretul era bun pe Amazon azi. Aici la banii aia cumpar un Corsair Voyager GT de 32G care e si mai lent, deci nu merita treaba,

jarod Da, asa face. Dar aparent eu nu sunt rabdator.
 
Abia azi este dispatched. Greva minune.
Intre timp am gasit ca exista si la Corsair un model numit Voyager GTX care e oarecum similar, dar in plus laudat ca este suportat de un utilitar si unele site-uri zic ca suporta si TRIM.
Partea proasta e ca Corsair are 5 ani garantie, pe cand Sandisk se arunca la lifetime sau 30 de ani. Nu ca ar fi vreo diferenta notabila in afirmatii. Si tot aici pretul e cam dublu.
 
Si intrucat Amazon nu l-a expediat nici dupa o saptamana (zile lucratoare) m-am apucat sa caut sa vad ce se poate face cu el.
Aparent Corsair suporta TRIM, Sandisk asta nu stie nimeni.
 
Back
Top