Mac OS - Cum fac...?

Discussion in 'Ajutor: Software și sisteme de operare' started by Neo, Feb 5, 2014.

 1. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Ma termina psihic ca Mac OS nu are keyboard layout-ul care ajunsese standard (odata cu instalarea) in Windows 7, anume Romanian (programmers). Am doar doua layouts, care pun diacriticele pe tastele cu paranteze drepte & shit, don't need/want that, vreau aia cu ctrl+alt+stuff. Am sapat internetul, gasit doar asta, da' nu vrea sa se instaleze. De asemenea, nu vreau sa bulesc layout-urile default.

  Multam frumos.
   
 2. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Păi așa cum făceai și la Windows înainte de Romanian (programmers): cu un editor de layout. Eu foloseam ceva gen keyremap4mac pentru a putea folosi o tastatură pentru oameni normali (care folosește control, nu îmbârligătură, pentru shortcuts, și are taste de home/end sau page up/page down, și chiar fac ceea ce te aștepți să facă), dar nu se potrivește la ce-ți trebuie ție.
   
 3. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  De unde să fie Romanian (programmers) layout standard în Windows 7 la instalare? Era poate dacă-l selectai tu ca default, fiindcă cel implicit pentru limba română era cel definit de standardul ISO pentru layout-ul românesc, cu „diacriticele pe tastele cu paranteze drepte & shit”. La fel de bine se instala și varianta Legacy, aia cu Y și Z inversate, pentru cine mai are afinități cu mașinile de scris mecanice...
   
 4. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  @puterfixer - ma refeream ca exista in sistemul de operare si este selectabil fara sa mai faci vreo acrobatie tembela pentru a-l instala. La Mac - canci.

  @miahi - home este command + left arrow key si end este command + right arrow key, avand in vedere ca mai toate butoanele sunt deja utile, nu vad pe ce le-as putea mapa :smile: Pe de alta parte ma seaca crunt faptul ca delete nu sterge, ai nevoie de rclick + send to trash sau d&drop, fml. O sa investighez ce-i in google search-ul respectiv, sa vedem.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice