Mac OS - Cum fac...?

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,202
Ma termina psihic ca Mac OS nu are keyboard layout-ul care ajunsese standard (odata cu instalarea) in Windows 7, anume Romanian (programmers). Am doar doua layouts, care pun diacriticele pe tastele cu paranteze drepte & shit, don't need/want that, vreau aia cu ctrl+alt+stuff. Am sapat internetul, gasit doar asta, da' nu vrea sa se instaleze. De asemenea, nu vreau sa bulesc layout-urile default.

Multam frumos.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,413
Păi așa cum făceai și la Windows înainte de Romanian (programmers): cu un editor de layout. Eu foloseam ceva gen keyremap4mac pentru a putea folosi o tastatură pentru oameni normali (care folosește control, nu îmbârligătură, pentru shortcuts, și are taste de home/end sau page up/page down, și chiar fac ceea ce te aștepți să facă), dar nu se potrivește la ce-ți trebuie ție.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,456
De unde să fie Romanian (programmers) layout standard în Windows 7 la instalare? Era poate dacă-l selectai tu ca default, fiindcă cel implicit pentru limba română era cel definit de standardul ISO pentru layout-ul românesc, cu „diacriticele pe tastele cu paranteze drepte & shit”. La fel de bine se instala și varianta Legacy, aia cu Y și Z inversate, pentru cine mai are afinități cu mașinile de scris mecanice...
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,202
@puterfixer - ma refeream ca exista in sistemul de operare si este selectabil fara sa mai faci vreo acrobatie tembela pentru a-l instala. La Mac - canci.

@miahi - home este command + left arrow key si end este command + right arrow key, avand in vedere ca mai toate butoanele sunt deja utile, nu vad pe ce le-as putea mapa :smile: Pe de alta parte ma seaca crunt faptul ca delete nu sterge, ai nevoie de rclick + send to trash sau d&drop, fml. O sa investighez ce-i in google search-ul respectiv, sa vedem.
 
Top Bottom