Linux pe eeePC

miahi, am încercat la vremea lui să-i fac upgrade, dar n-am reușit din lipsa finanțelor, la vremea aceea. Acum n-aș mai băga nimic în el. în cel mai rău caz, dacă nu găsesc un Linux, reinstalez XP-ul, că nou merge bine.
Al meu e 901, cu 4+16GB. A fost cu Linux pe el.

Archlinux dă eroarea asta...

IMG_20150407_195801.jpg
 
Hopa stai... Adică ai 4+16GB? Pai asta înseamnă ca poți instala orice Linux vrea mușchiul tau...
 
Poti incerca sa pui un Debian/Ubuntu chel (eventual Ubuntu server care vine fara GUI - instalat fara serviciile se retea) dupa care il imperechezi cu ce GUI vrei tu. E putin de lucru in linie de comanda dar nimic de speriat.
Cand te gandesti ca in 4GB trebuie sa faci si swap nu prea ramane loc de manevra.
 
Last edited:
Monșer, Slack ăla văd că are peste 2 GB numai ISO-ul. Eu am numai 4GB disponibili pentru instalare. Mint era sub 2GB neinstalat și cerea peste 4,5 GB. Dacă-i aveam, era deja instalat acum.

Am mai încercat ultimele release-uri Tahrpup și Quirky, dar suferă de aceleași lipsuri ca și Puppy original. :frown:
Ce scriu eu și ce înțelegi tu. Slackware și Arch nu sunt distribuții pentru începători, punct. Nu-i vorba doar de dimensiune. Lol.
 
Păi, da, decât să scrii mai bine lol, dacă tot nu vrei să fii on topic. Dacă ziceai că e mai complicat decât Win, poate nu se-nțelegea greșit. Așa a părut ca sugestie.

Poti incerca sa pui un Debian/Ubuntu chel (eventual Ubuntu server care vine fara GUI - instalat fara serviciile se retea) dupa care il imperechezi cu ce GUI vrei tu. E putin de lucru in linie de comanda dar nimic de speriat.
Cand te gandesti ca in 4GB trebuie sa faci si swap nu prea ramane loc de manevra.

Mă-ntreb dacă pe CD-urile cu care a venit eeePC-ul (dacă le-oi mai avea) există un CD cu Linuxul original...
 
Ce vrei să scriu mai mult decât "nu sunt pentru începători" sau "nu l-aș recomanda unui începător"? Orice Linux este mai complicat decât Windows, dar astea două sunt pentru Ubuntu ceea ce Linux este pentru Windows. Așa-i mai bine? :smile:
 
Dacă te pasionează să treci la Linux, nu o să faci mare lucru cu point and click. Trebuie să înveți ceva command line și ce fac anumite comenzi și de ce ai nevoie de ele. Da, știu, sunt multe distribuții care se laudă că sunt newbie-friendly, dar sub capotă sunt tot Linux. Ca idee, și în MacOS (care-i tot *nix la origine), anumite lucruri trebuie rezolvate în command line, și ăsta-i vestit că-i user friendly.


Dar să pui Linux pe o chestie "nouă" înseamnă să știi să instalezi drivere - ceea ce se face din linie de comandă de obicei, detecția este (încă) praf - și ăsta-i doar un minim necesar.

Eu îți urez succes, dacă reziști să înveți :smile:
 
Nu pentru învățat îl vreau, că nu s-a prea lipit de mine în trecut, ci să înlocuiască XP-ul și să fie perfect funcțional pentru navigare, office și să meargă toate porcărioarele: 3G, Wifi, Fn key etc.. După ce l-am frecat nițel și am vrut să instalez LibreOffice, tot dă niște erori și nu-l instalează. Așa că noaptea asta mă decid dacă-l păstrez și-mi fac draci sau reinstalez XP-ul. Deja am făcut stickul bootabil. :hihi:
 
Am optat până la urmă la instalarea Lubuntu pe un card SD Sandisk Ultra de 8GB. Necazul e că nu pot să-l fac să booteze automat de pe SD. Trebuie să intervin eu la boot cu ESC, pentru a alege mediul de bootare.
 
Ei, de-aia ziceam și eu că mă depășește, dar dacă aveți răbdare, prind eu șpilul. :biggrin:
 
Back
Top