Legatura gigabit

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Am patit o minune: am o placa de retea gigabit si un switch gigabit. Nu vor in ruptul capului sa mearga gigabit intre ele cu doua cabluri, cu al treilea merge.
Cele doua care nu merg gigabit au toate cele 8 fire conectate, testate cu tester, etc. Au cativa metri lungime.
Sunt in ceata totala, are cineva idei?
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Sunt audiofile? :biggrin:

Poate mufele nu sunt montate corect. Testerul detecteaza doar legarea corectă a firelor, nu și dacă sunt interferențe.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Mi s-a intamplat frecvent cu cabluri non-conforme (inca am prins cabluri sub cat 5e) si cel mai des cu mufe care nu faceau bine contact. De obicei s-a rezolvat cu taierea mufelor si inlocuirea lor.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Eu am câteva patch cord-uri luate cu 1 leu/buc de la magazinul de mărfuri confiscate și nu merg jigabit nici sa le bați.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
As fi zis ca nu sunt bune cablurile daca al treilea care merge nu era identic cu al doilea, adica facut tot artizanal cu aceleasi mufe si cablu.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Cabluri sau mufe sau ambele. Pare la prima vedere stupid, cum sa nu mearga la mai mult de 100Mbps ca "tot fire-s acolo" dar din pacate uneori calitatea (cablurilor in special) lasa de dorit si nu se poate comunica la gigibit. Am patit-o o singura data iar cablul nu depasea 7m si era prin casa fara a trece pe langa nimic de tensiune sau altceva sa interfereze. Un cablu calitativ in schimb a facut treaba dorita de la bun inceput.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Cablul este Nexans, nu se pune problema de calitatea proasta. De fapt toate trei cablurile erau din aceeasi rola de 100m.
O sa trag un cablul separat sa vad ce se schimba.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Daca nici lungimea nu difera (sau cel putin cel care merge nu este mai mic), atunci as da vine ori pe mufe ori, neintalnit de mine pana acum dar nu imposibil, cleste (chiar si doar uzat).
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Cablul este UTP monofilar? La ala mufele uzuale nu fac contact bine, dar se folosesc destul de des.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Cablul monofilar e de tip "wall", e rigid și se montează prin pereți/tavan între prize de perete și patch panel. Firele alea groase nu pot fi străpunse de colții mufelor sertizabile, ci doar înfige printre lamelele unor prize (tip 110 sau Krone). Doar cablurile multifilare, "patch", sunt sertizabile și pot fi străpunse de mufe cu un contact electric bun. Dar sunt convins că ipman știe asta :biggrin:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Aparent e cablu solid, dar e sub podea de foarte multi ani si nu mai exista vreunul desfacut ca sa ma conving 100%.
Da, stiu teoria cu multifilar si monofilar, dar in cazul asta AdrianB1 are dreptate, a fost folosit monofilar. Cele multifilare au si restrictii de lungime, dar mufele in general penetreaza si izolatia celor solide, dovada ca pe tester toate cablurile sunt continue.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Sa fim seriosi. Lucram cu ce primim :biggrin:
Acum really, unde am avut probleme de genul, problemele au fost mereu cauzate de cablul monofilar de proasta calitate (si in general cu diametrul mult prea mic sa manance mai mult chinezul). Evident, teoria ca teoria caci in probabil peste 10mii de mufe sertizate cu cablu monifilar cu mana mea, nu am avut o data o problema. Probabil ca am mai vazut inca alte 100mii de mufe facute la fel de altii. In schimb am avut o rata de probleme cu lamelele de poate peste 15% de situatii din sub 500 de prize (evident, cablu tot monofilar). Bine-nteles, cine sunt eu si toti cei cu care am lucrat sa pot/putem reprezenta o statistica buna si mai ales exemplu de luat in calcul.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Am gasit buba: portul din switch. Cisco 3560G, jucarie categoria grea, deci se intampla si la case mai mari.
Acum merge cu toate cablurile, fara probleme. Nu mi-as fi inchipuit asta.
 
Top Bottom