Intel H67/P67 Chipset Design Error

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,522
Am schimbat cablurile alea. Din curiozitate am dat si o verificare cu HDtune.
Cica un hard are o nasoleala. Nu stiu daca e din cauza mb-ului, a cablului sau a prafului din carcasa. In orice caz nu pare a fi grav. Deocamdata.
 

Attachments

Spawn

Membru Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
552
Vezi cu alt utilitar SMART, se pare că v4.60 are ceva issues cu ceva versiuni Intel RST...
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,522
Am incercat cu CrystalDisk. La fel, HDD-ul ala are probleme. Ma gandeam oricum sa imi iau mai un HDD, sa imi maresc spatiul de depozitare pentru p0rn. Problema e ca nu am decat 2 porturi S-ATA3 pe MB.
AsRock anunta pe site-ul lor ca or sa inceapa inlocuirea MB-urilor afectate in curand. Sa las HDD-ul in pace pana oi schimba (daca s-o face inlocuirea si pe la noi) MB-ul si sa ma rog sa nu crape? :smile:
ups2.jpg
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,522
Ceva informatii despre schimbarea MB-urilor? Burebista, bajetii de la pisigaraj ce zic? :biggrin:
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,522
E aprilie. Ceva noutati?
Vreau sa imi mai infig niste ram in compiutar si daca tot fac drumuri pan' la ei sa impusc doi iepuri.
Apropo, dintr-un motiv care imi scapa acum mi-am cumparat initial 2x2 GB ram. Acu vrea inca 4. Sa infig tot la fel 2x2 sau sa iau o bucata de 4?
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Daca pui 2x2 cu 1x4 nu prea iese dual channel, o sa fie o mica diferenta de performanta fata de 4x2GB sau 2x4GB. Diferenta in teste sintetice e mai mare, dar in realitate e mica, poate 5% sau mai putin.
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
Messages
585
Sau mai bine ia 2x4 (ca sa ajungi la 2x1 + 2x4), ca oricum sunt foarte ieftini - undeva pe la 300 RON.
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Messages
361
Asta daca nu vrei garantie lifetime de la Corsair, caz in care te duci la 500ron. (eventual si in rate de la magazinul cu mag in coada). Oricum 2*4GB este obligatoriu in ziua de azi. (spun cei care il au, eu inca n-am dat cu cardul).
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Eu am avut 8 GB in calculatorul principal si ulterior am coborat la 6 GB (am schimbat o parte din memorie cu un al doilea calculator care avea doar 2 GB); nu sufar deloc, dar nu cred ca m-as descurca doar cu 4 GB. Ideea e ca 8 GB nu e cantitatea obligatorie sau optima de RAM, depinde de nevoile fiecaruia (de programele pe care le foloseste si de simultaneitate). Da, la un calculator nou e de preferat sa pui 1x4GB sau direct 2x4GB, dar in caz ca sunt limite financiare merg si DIMM-uri de 2 GB (mai ieftine) sau chiar combinatii gen 6 GB.

In 8 GB poti sa te distrezi cu virtualizare (am facut o ferma intreaga de Terminal Servers cu Session Broker si Active Directory) sau cu RAMDisk (pe unul de 4 GB instalam Win XP, dura instalarea extrem de putin), dar altfel nu prea ai cu ce sa ii ocupi: daca las Outlook, 2-3 fisiere Excel si 3-4 Word deschise si mai pornesc si WoT nu trec de 3 GB ocupati; cu ceva system cache imi ajung taman bine 4 GB, de-aia am ramas in 6 GB ca sa am si ceva rezerve. Altii pot avea nevoie de 12 sau 16 GB, dar din lipsa unor asemenea cerinte explicite din partea lui lai nu cred ca e cazul.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,522
Cel mai intensiv lucru pe care-l face sistemul ala e sa ruleze jocuri. Mai nou m-am apucat (de cand cu Canonu' 500D) sa fac si ceva editare video (ce bine suna :biggrin:) dar la asta cred e frecat procesoru', ramu' mai putin.
Mi-e lene sa stau acu' sa vand ramu' deja existent, poate pe viitor. Cert e ca ar fi nevoie de inca vreo 4 GB.
Preferabil, deci, o bucata 1x4?
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,522
Gata! A inceput marea inlocuire. In stil romanesc, bineinteles.
Trebuie sa ii anunt mai intai ca urmeaza sa ma duc la ei sa imi schimb MB-ul. Apoi trebuie sa fiu sigur ca aduc absolut toate accesoriile cu care a venit, inclusiv manual si cd-uri. Apoi trebuie sa astept pana la 48 de ore pana cand furnizorul verifica MB-ul si isi da acordul pentru inlocuire. Si toate astea, bineinteles, sunt un favor. E vina mea ca trebuie sa imi desurubez iar tot sistemul, sa fac doua drumuri, sa stau vreo 2 zile fara calculator (nu ma deranjeaza, chiar e binevenit :biggrin:, dar e vorba de printipiu) si apoi sa surubez iar la asamblare.
Si sunt sigur ca sa fie refuzat schimbu' fie din lipsa unui abtipild din pachet sau prezenta vreunei urme de praf de pe MB.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,522
Am dus MB-ul la pisigaraj. Dupa o verificare ochiometrica demna de un control vamal au luat in primire produsu'.
Now we wait...
 
Top Bottom