Instalare Win11 pe laptop nou...

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
... cu Ubuntu pe el.
Fiindca USB-ul bootabil cu Windows nu-mi vede SSD-ul (cere driver), am incercat sa folosesc Gparted, cum am mai facut in trecut. Constat ca, desi booteaza, selectez limba etc., la un moment dat apare cursorul pe ecran si nu merge mai departe pana la a arata partitiile.
Ce-i de facut?
 
Dacă-i asta cu "We couldn't find any drives", pot să-ţi pun eu driveru' pe undeva, we.tl or otherwise. De pe site-ul Asus l-am luat şi am folosit la aproape toţi laptopii prinşi pe mână în ultimii 2 ani.
Doar că nu mai ştiu exact de unde am luat driver-u' ca să-ţi dau link. :fluier:
 
Thanks, o sa incerc mai pe seara sa vad ce iese. Cu Gparted contopeam partitiile alea multiple (unele micute) de Linux, nu stiu daca se poate si cu installerul de Win...
 
Da, pana la urma, dupa ce am mai citit pe net, am dezactivat treaba aia cu VDM si a mers.
Multumiri, domnilor, de ponturi.
 
Io mereu am mers pe mâna celor care au făcut teste cu memorii amestecate și le-a ieșit performanță de rahat, și atunci au recomandat că mai bine iei un kit cu memorii identice. Crecă doar o dată s-a nimerit să găsesc exact același model de memorie Crucial care era deja montat și atunci am mai luat doar unul.
 
...pe langa memorii am comandat si un card WiFi6 (RTL8852), caci Dell n-a pus decat WiFi5 (RTL8821) si, cum am Gigabit acasa, era pacat sa nu-l schimb.
Problema e ca la incercarea de instalare a driverului oficial Dell pentru RTL8852 apare eroarea:
There are unauthorized Bluetooth adapters in your system. Please remove or disable the devices, and click OK
Evident, nu se instala Bluetooth-ul. Am facut-o manual (de data asta am luat doar driverul BT de la Realtek de pe site), insa dupa aceea am reincercat sa reinstalez driverul oficial eroarea reapare.
Ce-as putea sa fac? Unii spun de reinstalare Win 11, cica ar fi ceva registri corrupted, dar parca n-as vrea.

 
Back
Top