ING imi trimte card contactless. Voi aveti asa ceva?

Asta din cauză de incultură la noi (pentru că habar n-are lumea să folosească un POS*); întinde-i cardul unui vânzător într-o țară civilizată și o să vezi cum se dă în spate speriat, și nu pune mâna pe el.
Basically this.

Am contactless de câțiva ani buni, aici default îți trimite normal, nu contactless, dar să-mi trag palme dacă vreau să bag pinul când îmi iau un suc, un pachet de țigări sau să plătesc taxa de autostradă.

Și până să întrebați, nu, nu mai folosesc cash de când am plecat din .ro. Este total inutil.
 
După o groază de măgării și bâte-în-baltă marca ING am acceptat și eu un contactless (că nu se putea altfel decât pe carduri unde plăteam destul de mult în plus). Pe mine m-a "aburit" aia că se poate pune limită zero la contactless prin HomeBank, n-am găsit nici până în ziua de azi opțiune de limitat contactless-ul separat și nu extragerile cu totul. Poate nu văd eu bine sau e HB-ul meu prost.

La limite îmi apar doar: ATM ING, ATM alte bănci, Tranzacții POS, Internet.L.E.
Am sunat acum la My'Line de curiozitate.

Limita de contactless se poate modifica doar la ei, telefonic sau pe loc. DAR, citez: sunt unii comercianți cu terminale POS offline (??) la care nu contează că limita setată e zero și care pot extrage până la 50 de lei contactless în continuare. Yay? Am întrebat dacă au o listă sau ceva mai edificator; n-au.
 
Last edited:
Contactless sau nu, tot va trebui sa invatam Coranul peste 10..20 de ani. Pocaiti-va, ISIS vine! :biggrin:
 
DAR, citez: sunt unii comercianți cu terminale POS offline (??) la care nu contează că limita setată e zero și care pot extrage până la 50 de lei contactless în continuar.
Există două modalități de verificare a cardului și PIN-ului: online (verificat de bancă) și offline (PIN verificat de chip-ul cardului sau semnătură).
Specificații pentru carduri wireless: http://www.emvco.com/specifications.aspx?id=21 (dar totuși nu mi-e clar dacă astea-s folosite de toată lumea).
During kernel processing, the kernel will determine from the acceptance environment
and issuer settings in the card whether a cardholder verification is needed for the
transaction. Methods that may be supported are online PIN and signature – offline
PIN is not suitable due to the “card in field” timing issues.
In some markets it may be that contactless transactions are designated as without
cardholder verification, but only for transaction amounts below a certain limit,
whereas other markets, perhaps with an online PIN infrastructure in place, may allow
any amount for contactless transactions, with online PIN above a certain threshold.

Eu aș monta niște POS-uri de-astea lângă cititoarele RFID de la intrările diverselor firme, că-s mulți care nu scot cardul de intrare din portofel și flutură portofelul cu totul în fața senzorului. Intrarea în firmă, 10 lei :biggrin:.
 
Idem in RATB. BTW: cardul RATB nu trebuie lipit de cititor, pur si simplu trebuie apropiat, cred ca-l citeste si de la 5cm...
 
Eu aș monta niște POS-uri de-astea lângă cititoarele RFID de la intrările diverselor firme, că-s mulți care nu scot cardul de intrare din portofel și flutură portofelul cu totul în fața senzorului. Intrarea în firmă, 10 lei :biggrin:.

Fix la asta mă gândeam mai devreme când am plecat de la spital - ăsta nou unde lucrez doar la bude n-are cititoare rfid. Mă gândeam cum ar fi să billui și cardurile de debit/credit și eventual și Oyster cardul. Bine, cred că-s singurul care n-are suport de legitimație, pentru că atunci când am cerut a fost ceva gen mergi la recepție unde ceri formular, completezi formularul apoi te duci la etajul 4 să ți-l aprobe apoi te duci la security office (parter -.-) și gata :biggrin: Ca idee, amprenta spitalului pe sol are lejer 4-6km^2.
 
Idem in RATB. BTW: cardul RATB nu trebuie lipit de cititor, pur si simplu trebuie apropiat, cred ca-l citeste si de la 5cm...
E doar o antenă acolo, cu suficient câștig poți să activezi cardul de departe. Sunt cititoare (mai ales pe la parcări) care merg de la 40-50cm.

Neo, să vezi câte firme au rfid și la budă :smile:.
 
Back
Top