Ice Cream Sandwich update fail on S2

Discussion in 'Ajutor: Gadget-uri și electronice' started by Sergent Rico, May 10, 2012.

 1. Sergent Rico

  Sergent Rico Membru

  M-a pus Aghiuta sa imi fac update la S2-ul meu codat pe Orange. Am vazut pe site-l oficial de la Orange ca e disponibil update-ul pentru S2, am instalat Kies pe calculator, am conectat telefonul la calculator prin cablul USB, Kies m-a anuntat imediat ca update-ul e disponibil, am dat OK, "Accept the licence agreements", dupa a inceput sa transfere fisierele pe telefon si s-a blocat la 26%. Si a ramas asa blocat vreo doua ore. Daca am vazut ca nu se mai intampla nimic am scos cablul USB din telefon si am vrut sa il bag iar. Mi-a aparut un mesaj de avertizare cu "Emergency recover", am bagat inapoi cablul in telefon, imi arata "Connecting", dar nu s-a mai conectat. Am incercat sa il opresc si sa il pornesc din nou, crezand ca o sa porneasca sistemul vechi de operare, dar acum pe ecranul de la telefon imi apare doar un icon cu un telefon, un calculator si un semn de exclamare la mijloc. L-am conectat iar la calculator sperand sa inceapa iar sa isi faca update-ul, dar acum nu se mai intampla nimic. Ii mai pot face ceva sau trebuie sa il duc la Orange la service?

  Multumesc!

  Ps: Da, stiu, sunt un idiot!:bash:
   
 2. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

 3. Sergent Rico

  Sergent Rico Membru

  Am reusit! It's allive!:happydork:

  Am intrat pe primul link pe care l-ai postat si l-am pornit tinand apasat butonul de Volum-, butonul de meniu si cel de pornire. Mi-a intrat intr-un meniu unde aveam doua optiuni: una de resetare generala (pe care am ales-o prima data dar nu s-a intamplat nimic) si celalata de update firmware. Dupa, am conectat telefonul la calculator, am intrat in Kies si din meniul Tools am selectat "Emergency firmware recovery". A aparut o fereastra unde imi arata dispozitivele la care pot face "emergency recovery". Am dat click pe "emergency recovery", "I accept the licence agreements" si apoi si-a descarcat fisierele necesare, le-a decomprimat si le-a instalat pe telefon. Toata simfonia a durat 5 minute. Dupa, telefonul a repornit automat, iar acum merge brici! (momentan) :biggrin:

  Mersi mult pentru ajutor! :notworthy:
   
 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Si pana la urma ai pus ICS sau ai revenit la firmware original?

  Eu nu am avut nici o dificultate cu procesul, doar ulterior la rooting unde majoritatea solutiilor de pe xda nu merg.
   
 5. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Oh cmon la rooting ICS merge mai bine ca 2.3.x, unul din S2uri este rooted cu ICS și nu mai are triunghiul galben la bootare, la celălalt tot nu mă prind cum să-l scot (safely).

  Also, AOKP 4.0.4 ftw. And use Odin, screw Kies (lol). Google contacts ftw și nu mai ai problema majoră a telefoanelor (contacts sync).
   
 6. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Link, please.
   
 7. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Cum naiba merge mai bine daca la 2 telefoane identice unul merge si unul nu?

  Ce e AOKP?
   
 8. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Link.

  @Adi - pentru tine triunghiul galben = rooted și lipsa lui = unrooted? :smile: Am spus (poate nu cel mai clar) că ambele telefoane sunt rootate, unul are ICS și celălalt 2.3.6, primul nu are triunghiul vieții la bootare în timp ce al doilea încă îl mai are => rootare pe ICS mai elegantă.
   
 9. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  Rooted = adb shell => root@blablabla

  L.E: Eu as recomanda cu tarie Cyanogen Mod pentru cei care nu doresc sa depinda de update-urile firmelor de telefonie de la noi.
   
 10. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Aveti grja cu update-urile astea, la doi colegi nu apuca sa termine programul de lucru si li se termina bateria (care tine o zi inainte de update).
   
 11. ipman

  ipman Membru Senior

  Triunghiul galben se elimina cu "fastboot oem lock" parca. Totusi nu bag mina in foc ca merge oriunde si oricum.
   
 12. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Oricine folosește Kies și updates oficiale o merită ^.^

  La modul cel mai serios, custom ROM este ftw. Nu prea pricep eu care-i treaba de doar CM elimină dependența de updates de la firmele de telefonie din .ro, chiar sunt curios, asta având în vedere că deblocarea devices android based este de-a dreptul trivială. Iar verificarea rootului se face mult mai simplu, i.e. există CWM sau nu :hihi:
   
 13. ipman

  ipman Membru Senior

  Exista Nexus, produs de Samsung, care nu foloseste Kies si update-urile vin de la sursa (o varianta).
   
 14. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Nu era deloc clar ca unul e inca pe 2.3.6, credeam ca amandoua sunt pe ICS. Chiar nu imi pasa de triunghiul galben, pentru mine root = SU.
   
 15. Sergent Rico

  Sergent Rico Membru

  Am pus ICS. Cred ca toate durerile mele de cap au plecat de la faptul ca bateria telefonului era descarcata in momentul in care am vrut sa fac upgrade-ul.

  @Neo: Daca pun un custom ROM nu risc sa pierd garantia?
   
 16. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  Daca pui custom ROM teoretic nu, pentru ca poti face oricand rollback la un ROM non-custom inainte sa-l duci la garantie. Daca in schimbi pui alt recovery image decat cele care vin cu ROM-urile originale, mai mult ca sigur o pierzi.
   
 17. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  De obicei se schimbă totul când faci flash, atât recovery image cât și ROMul efectiv afaik. Dar poți reflăshui fără probleme ROMul original.

  Bateria trebuie mereu încărcată la 100% înainte de orice partidă de jucat de-a flashul și ROMul, altfel rămâi cu o cărămidă :smile:
   
 18. dreamer

  dreamer Little Devil

  Legende urbane, am facut flash la Sensation si pe la 50% fara nicio problema, iar cand era mai jos l-am bagat in priza si i-am dat drumul la flash. :smile:

  Edit: stupid grammar error. :smile:
   
  Last edited: May 14, 2012
 19. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Am auzit și eu legende urbane pe forumul ăsta că cei care violează gramatica prin cratime puse deamboulea habar n-au ce zic :hihi:

  Amu la modul serios, depinde de telefon, unele pur și simplu nu se încarcă atunci când fac flash sau în perioada primei bootări.
   
 20. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Cand era te-am :lol:
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice