Help, my router is spazzing out in a weird way

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Pe scurt - daca intru in configurarea routerului si dau ping in extern totul e perfect. Din pacate insa pingul catre extern de pe calculator (care e conectat WIRED la router) incepe uneori sa dea timeouts selectiv in unele site-uri. Nu in toate, doar in UNELE.

Exemplu:
momentan am doua pinguri pornite de pe calculator, catre yahoo.com si wowhead.com. Cel in wowhead imi da perioade de zeci de timeouts, desi pingul DIN router spre wowhead e perfect.
Din cate imi dau seama chestia asta se intampla pe anumite directii foarte random, pentru ca uneori sunt deconectat din world of warcraft cand pingul catre wowhead e mort, alteori nu.

Idei? :smile:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,075
Dă şi tu ceva detalii: ce router, cum te conectezi (wifi, cablu)...

Ping-ul la router merge ok?
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Am scris ca ma conectez wired. Pingul in router ar trebui sa fie perfect din moment ce am ping perfect in extern pe unele site-uri...
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,175
Ok, înțeleg că PING-ul are o problemă, dar... care e problema reală cu care te confrunți? Traficul ce-l faci pe net nu constă în PING-uri.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Ocazional disconnecturi, site-uri nu merg, etc.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,205
Am o problema cu routerul, una mare. Routerul e ASUS RT-N56U si de ceva vreme unele site-uri nu merg deloc, altele se deschid dar din nu stiu ce motiv trebuie sa dau reload de cateva ori sa se incarce (cred ca se blocheaza ceva pe undeva). Partea ciudata este ca ping-ul merge ok de cele mai multe ori.
Dar ping yahoo.com sau mail.yahoo.com merge, de cele mai multe ori fara pachete pierdute, site-urile nu le deschide. Pe mail.yahoo.com face redirectul dar nu mai afiseaza nimic. Site-ul pcgarage nu merge deloc. Mai sunt si altele dar nu le mai stiu acum. Messengerul nu merge deloc sau merge fara nici o problema. Dar cand merge site-urile de mai sus tot nu se deschid.
Toate cele de mai sus merg pe mobil, doar pe pc nu merg. Insa nu e pc-ul de vina, am fost cu routerul la cineva si aceeasi situatie se intampla si acolo. Conectarea se face prin PPPoE si la mine si dincolo. Laptopul merge fara probleme "dincolo", acasa nu vrea. Nici nu vrea dincolo cu routerul meu, deci trag concluzia ca doar el e de vina.

Am incercat 5 versiuni de firmware, toate au acelasi comportament. Resetul nu da nici un rezultat. Mai mult, acelelasi comportament in are in in LAN, in sensul ca uneori nu deschide o conexiune RDC, alteori deconecteaza sau doar se blocheaza pentru o perioada.

Idei? Sa-l trimit la garantie? Ma intreb daca ei au posibilitatea sa incerce tot pe o conexiune PPPoE, altfel e posibil sa mi-l tirmita inapoi degeaba.

PS: Desi am zis data trecuta ca e ultima data cand cumpar router asus, asta CHIAR a fost ultima data.

Multumesc.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,175
Sigur nu te bagă PPPoE-ul într-un nod care are probleme? E cam dubios ca routerul să fie cauza pentru o mână de site-uri. Poți încerca autentificarea PPPoE cu contul altcuiva ca să vezi dacă merge altfel?
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,205
Am incercat cu routerul cu acelasi cont in alta locatie. N-am schimbat conturile. O sa incerc si asta sa vad daca e vreo diferenta. Insa merge aiurea si pe retea, de asta ma gandesc ca ar putea fi routerul.
Insa, de ce merg toate site-urile pe mobil (conectat la acelasi router) dar nu si pe pc?
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
902
Incearca sa faci o captura daca poti, din ce spui pare sa fie o problema de MTU.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
902
Nu, o captura atunci cand incerci sa deschizi un site care nu merge. Pe router.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,205
Ah, da. Acelasi lucru apare in log indiferent de ce accesez, chiar daca deschide sau nu pagina. Primele 3 sunt de la mail.yahoo.com, urmatoarele 3 de la pcgarage.ro (care nu raspunde nici la ping) iar celelalte de la google.com care face redirect la google.ro (care se deschide corect)

Code:
May  1 14:46:31  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556 
May  1 14:46:33  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556 
May  1 14:46:35  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556 
May  1 14:46:59  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556 
May  1 14:47:01  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556 
May  1 14:47:03  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556 
May  1 14:47:27  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556 
May  1 14:47:29  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556 
May  1 14:47:31  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556 
May  1 14:47:55  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556 
May  1 14:47:57  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556 
May  1 14:47:59  kernel: DROP <4>DROPIN=eth3 OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:08:9f:0d:17:4e:08:00 <1>SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 <1>LEN=576 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP <1>SPT=68 DPT=67 LEN=556
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
902
Nu ai capturat ce trebuie, PROTO trebuie sa fie TCP. Ai cumva tcpdump pe router?
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,205
Nu stiu, probabil ca da. Din ce inteleg pe aici n-ar fi inclus, e adaugat separat de unii in firmware modificat.

O sa incerc diseara si cu firmware-ul ala sa vad daca e vreo diferenta.
 

Attachments

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,205
Nici o diferenta. Acelasi comportament si cu celalalt cont, in schimb la celalalt firmware PROTO era ICMP dar tot degeaba, site-urile nu merg. L-am pus inapoi pe cel de la asus si a revenit PROTO la UDP.
Maine il iau cu mine la servici sa vad daca merge cand e conectat in LAN (deci fara PPPoE) si probabil o sa-l trimit la garantie. Daca mai aveti si alte idei...
 

Attachments

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,205
L-am trimis miercuri, a venit inapoi ieri. Nou nout si cu un an in plus la garantie. :biggrin: Cel nou merge impecabil si n-am mai gasit mesajele cu DROP in log.
Multumesc.
 
Top Bottom