Freză de zăpadă - de care, de unde?

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Am nevoie de o freză de zăpadă pentru ai mei (unde aproape ninge). Teoretic pentru ~200mp pe lângă casă/garaj, adică ar merge și electrică. Aveți experiențe cu așa ceva? Bugetul maxim ar fi vreo 2000 de lei.
 
Eu ti-as recomanda sa te uiti la un motocultor care sa aiba si freza intre accesorii.
Stiu ca s-ar putea sa coste mai mult decat ai prevazut bugetul pentru freza, dar utilitatea lui se va dovedi si in alte ocazii.
 
Nu am intervenit in discutie ca sa nu stric topicul. Totusi: noi avem "la tara" o freza pe care o cheama Fane. Merge cu doi litri de tuica, face batatura ca-n palma in cateva ore. :biggrin:
 
Depinde, Fane poate sa curete curtea in 2h si de alte obiecte de care proprietarii n-ar vrea sa se desparta.
 
Din păcate Fane funcționează când vrea el, nu când ai tu nevoie :smile:.

Chestia cu motocultorul ar fi ceva, dar de obicei alea-s imense și nu prea au rost la o holdă mică. În afară de prețul inițial, un accesoriu de freză de zăpadă e cât o freză ok separată. Ar merge dacă ai o parcare de 1000mp de deszăpezit, dar cam overkill pentru niște alei pe lângă casă și 6m în fața garajului.
 
Ai mei au un Texas Snow Buster 650E (firma e daneză). Problema este că la câțiva ani după ce au luat-o dă rateuri nasoale gen acum pare că se îneacă. Având în vedere că tata poate da de cap oricărui tip de motor cu ardere internă, mie mi se pare dubioasă treaba.

Bine, când mergea era super. Benzină, motor de 4kW, 182cc, curăța pe o lățime de aproximativ jumătate de metru odată și ieșea ditamai trâmba de zăpadă. Foarte fun de folosit, deși făcea cam la fel de mult zgomot ca un avion la decolare.


Sincer depinde cum e iarna pe acolo. Dacă ninge nasol, aș merge mereu pe ceva cu ardere internă VS electric. Temperaturile joase or să distrugă acumulatorul ăla relativ repede și nu vrei să dai juma de curte apoi să stai să o încarci.
 
Back
Top