Excursii

Wolfie

ulf de mare
Puteţi posta aici poze, sau linkuri către albume de poze din excursiile în care tocmai aţi fost.

Duminică, plictisit fiind, m-am hotarât că vreau să ies din casă aşa că mi-am sunat un prieten şi a doua zi de dimineaţă ne-am suit pe biciclete şi am plecat spre oraşul Cernavodă. Am plecat din Constanţa la 8:00 şi am ajuns la destinaţie (64 Km) la ~13:00. Am depăşit cu o oră timpul pe care ni-l propusesem, dar cum pe la Medgidia ne-a lovit foamea, am facut un popas şi am lenevit cam 30 min. Când am ajuns la destinaţie, obosiţi, am vrut să ne revenim şi noi puţin înainte să parcurgem ultima bucată de drum, dar ne-am oprit chiar în faţa CNE Cernavodă (centrala nuclearo-electrică, pentru cine nu ştie :smile:) şi un nenea paznic de acolo nu a întârziat să ne strice liniştea.

Aici sunt pozele: http://www.wolfie.3x.ro/Poze/Excursii/Cernavoda/
(copiaţi link-ul şi daţi-i paste în browser)
 
Nu pe aici!

Saptamana trecuta am fost intr-o excursie cu colegii pe un traseu pe care nu il recomand nimanui. Poteca serpilor (sau drumul serpilor) face legatura intre Postavaru (mai sus de Poiana Brasov) si Timisul de Jos. Traseul este marcat cu patru ore si jumatate si este un chin de la un capat la celalalt. Dificultatea consta in iarba deasa, numarul imens de insecte si o multime de urzici inalte de un metru. Poteca, ascunsa uneori de iarba este adesea foarte inclinata si, colac peste pupaza, nici nu te poti bucura de cine stie ce peisaj.
Imaginea este dintr-o poienita care de la departare pare incantatoare, dar care poate constitui subiectul unui film de groaza: insecte, umezeala, plante inalte, inclinatie si perspectiva serpilor (n-am vazut, dar numele si-l trage de undeva...)

PS: Scuze pentru felul cum este incadrata poza. Am vrut sa atasez o alta imagine, dar se pare ca nu mai pot sau nu mai stiu cum.
 

Attachments

 • poiana3.jpg
  poiana3.jpg
  72.7 KB · Views: 240
Buşteni 2004

Acum câteva săptămâni, pe o ploaie torenţială, am plecat din Bucureşti cu nişte prieteni spre Buşteni, unde stabilisem deja, ca anul trecut, o întâlnire cu membrii forumului xpc. Pe drum, vremea se îmbunătăţea pe măsură ce înaintam mai mult spre munţi şi timp de 2 zile am avut parte de o vreme superbă. Numai bună de colindat şi de uitat de zgomotul oraşelor. Am dat o tură şi prin Braşov, unde din păcate am ratat ultima telecabină şi n-am putut urca să admirăm priveliştea. :frown:
După ce am plecat noi, vremea s-a înrăutăţit (a plouat şi ziua adică :biggrin: ).

Nu ştiu de ce tot insist în fiecare an să pierd un weekend şi la mare, când aş putea să mă duc tot la munte. :smile:
 
Last edited:
A fost careva in Apuseni? Stana de Vale, Lacul Lesu, Valea Iadului, e o zona absolut superba, niste peisaje de ramai fara grai.
Obisnuiesc sa fac traseul pe bicicleta (Oradea - Piatra Craiului - Lacul Lesu - Stana de Vale - Beius - Oradea, cu o cursiera - scot lejer km astia fara sa ma grabesc), dureaza cam 2 zile un drum de aproximativ 300km sau poate ceva mai mult dar nu cred, dar se merita, faza e ca o saptamana dupa un drum de asta cu bicicleta nici nu ma gandesc sa iau bicicleta pana la magazinu' din colt.
Oricum intre mare si munte prefer muntele. Aer curat si mai multa, mult mai multa liniste.
 
Am fost acum 3 weekenduri aici. Pentru că mi-a plăcut, am fost şi de Revelion. Zona este chiar drăguţă, sunt nişte peşteri prin apropiere, dar noi ne-am rezumat la a ne plimba prin împrejurimi (a se citi am căutat peştera, dar n-am găsit-o :smile: ).

Plusuri:
 • ne-au aşteptat la gară la sosire şi ne-au dus la gară la plecare
 • mâncare super bună (nu degeaba îi zice casa bucătarului)
 • afacere de familie, oameni super de treabă
 • saună, jacuzzi (nu le-am folosit, dar le vom când mai mergem :smile: ), biliard, tenis de masă şi free wireless pentru când vremea nu e prielnică plimbărilor
 • pălincă cu miere şi afinată super bune (la plecare am vrut să cumpărăm afinată şi, în ciuda insistenţelor de a o plăti, am primit-o cadou)
 • mâncare super bună (cred c-am mai spus :biggrin:)
Minusuri:
 • netul de la Romtelecom a fost mai mult picat (probleme cu linia, din ce mi-am dat seama, că PADI-urile nu primeau răspuns...)
 • n-am găsit loc pe scaun în acceleratul Oradea - Timişoara...

Bottom line: recomand cu căldură!
 
Se anunta 23 de grade in weekendul asta si ma chinuie talentul sa dau foc la un gratar la Snagov (Complex Astoria). Or fi deschis aia sezonul? Cum o fi drumul de acces? Ca vara trecuta era numai transee...
 
O excursie xf only nu punem la cale?
Ceva usor, de o zi, urcus maxim 2-3 ore, o cabanuta, un mititel acolo ca nu am chef sa car io nimica, etc?
Ce ziceti?
 
Back
Top