DVB-S

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
Parintii mei au televiziune de la Dolce prin antena satelit si decodor analogic (conectare SCART). TV-ul este LCD HD-ready. Nu-i stralucit, dar imaginea s-ar imbunatati semnificativ daca ar scapa de SCART.

Vreau sa le iau un decodor HD. Cum se procedeaza? Merge orice decodor DVB-S sau trebuie neaparat de la Dolce? Trebuie facute setari la instalare sau e Plug'n'Pray?
 

dreamer

Little Devil
Sugar daddy
Ceri la Dolce sa iti dea decodor HD si se ocupa ei mai departe. Au decodoare in oraselul nostru de bastina. :goofy:
 

ipman

Membru Senior
Decodorul tau nu poate sa fie analogic pentru ca semnalul de la satelit este transmis exclusiv digital.
Cea mai simpla metoda este sa apelezi la un magazin Telekom sa-ti schimbe receiverul. Daca asta nu merge (destul de putin probabil) trecem la chestii mai complicate.
Nu merge orice decodor, iti trebuie unul compatibil cu metoda de criptare.
 

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
Teoretic, ar trebui sa fie cadou de Craciun. Deci asta cu "instaleaza aia de la Telekom", nu merge. Nu lucreaza de Craciun.
Plus ca decodoarele de la Telekom sunt prea scumpe pentru ceea ce fac.

Vreau sa cumpar un decodor, sa ma duc cu el de Craciun la ai mei, sa il scot din cutie si in juma' de ora maxim sa mearga.
 
Last edited:

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Mergi la magazinul Telekom si iesi cu decodorul in brate. Il iei inainte de Craciun si il tii in cutie pana cand vrei sa il duci. Poti sa il si scoti din cutie ca sa citesti manualul, daca vrei. Daca iti trebuie de Craciun nu e neaparat nevoie sa il iei in ziua aia, il poti lua cu 2 saptamani mai devreme ca nu se strica, nu trebuie tinut la rece si nici pasteurizat.
 

dreamer

Little Devil
Sugar daddy
Se modifica abonamentul, ca nu mai platesti chirie de SD ci chirie de HD, e o diferenta de 2-3 lei pe luna, nu trebuie cumparat. Nu poate face asta decat titularul de contract. In plus, s-ar putea sa ai nevoie si de alta cartela, asta nu stiu sigur.
 

ipman

Membru Senior
Nu crapa. Din pacate in chestiunile astea totul e greu de facut daca nu esti posesorul contractului ...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Daca il cumperi, e plug and play, dar poti verifica la magazinul Telekom. Daca vrei sa schimbi receiverul existent, o face doar titularul.
 

ipman

Membru Senior
Dar sa fim seriosi, nu merita sa-l cumperi.
Numai prin prisma faptului ca le crapa condensatorii in timp.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Și probabil că pentru a prelua în custodie un receiver nou, titularul de contract va trebui să îl predea pe cel vechi.
 

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
L-as fi cumparat daca nu costa atat de mult pentru cat de putin face. La banii decodorului lor HD fara inregistrare as putea avea decodor cu inregistrare pe USB si Android cu media player capabil. Si 300 lei in plus pentru inregistrare e mult mai mult decat pretul hardului de 500 GB din interior.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Corect. Cred ca scopul lor e sa iti dea echipamentul in custodie in abonament, nu sa vanda pe piata echipamente. Ei vand servicii de televiziune, nu sunt eMag sa vanda electronice.
 
Top