DPC Latency Checker și audio benchmarks

Quark

Zis și Brucan
You made my day. :( Nici macar nu trebuie sa ruleze, chiar si pe stop (numai incarcat in memorie) tot baga carcalaci in iesirea audio. X-files e windozul. Oricum e singura aplicatie care imi genereaza o astfel de problema, pot sa rulez orice in paralel (inclusiv teste de stabilitate CPU/FPU sau pt. placa video - nu interfereaza absolut deloc cu audio).

LE... LE... LE...: Zgomotul ala apare chiar si cu RMAA -> Noise level. Asta daca doreste sa mai testeze cineva si nu stie sa se joace cu alte softuri specifice. Ideea e sa fie totusi montat un cablu loopback intre line-out si line-in.
 

Attachments

 • 01 - dpclat OFF.gif
  01 - dpclat OFF.gif
  78 KB · Views: 33
 • 02 - dpclat ON.gif
  02 - dpclat ON.gif
  79 KB · Views: 32
Last edited:
Ce face e să utilizeze kernel timers, ca un driver. Probabil depinde de driverele plăcii de sunet dacă sunt sau nu afectate, pentru că RMAA6 nu observă vreo diferență între teste cu/fără DPC pe Xonar DX sau whatever horrible VIA stuff e pe MB-ul meu.
 
Right, uitasem: pune placa in 24 de biti. Altfel zgomotul acopera carcalacii. Apar in RMAA6 indiferent ce tip de output folosesti (MME / DIrectsound / Asio / KS / etc...). Cel putin la mine. Ia incearca (cand ai timp)...
Trebuie sa vezi ce e sub -130dBFS.
 

Attachments

 • Spectrum.png
  Spectrum.png
  4.8 KB · Views: 37
Am făcut testele cu 24 bit, și tot la -112dB stă zgomotul. Poate bagă chestii la -130, dar nici măcar Asus nu crede că o să ajungă placa lor așa "departe" (ei zic 116dB SNR). Ce se schimbă un pic e stereo crosstalk, cam 1dB.

Test results 10112014 50649 PM.png

Noise level 10112014 50938 PM.png
 
Mda, se pare ca M-audio 192 bate lejer Xonaru' cand vine vorba de masuratori. :) O sa repet experimentul si cu un Delta 24/96, dar asta in masura timpului disponibil.
 
Este greu sa-ti dai cu parerea de la distanta si fara sa ai informatii concrete despre produs. Depinde de 1000 de factori. Pe partea acustica (lemn / port BR daca exista, material fonoabsorbant, bibilit filtrele, schimbat tweetere, etc...) eu nu te sfatuiesc sa experimentezi daca nu ai cunostinte destul de solide de electronica si acustica si posibilitatea sa masori rezultatele.Pe partea cu amplificarea poti sa te joci dar cu mare grija: ampliful lor nativ asigura si o protectie a difuzoarelor datorita puterii limitate. Daca o sa bagi pe ele un amplif serios, exista riscul sa dai din ce in ce mai tare din volum si sa sfarsesti cu difuzoarele facute scrum exact in momentul in care o sa-ti placa ce auzi.
 
Back
Top