Docker pe Raspberry Pi

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,373
Comanda de upgrade e pentru instalare directă. Dacă e imagine pentru docker, acolo pur și simplu pui noua imagine cu aplicația actualizată și refaci containerul, setările se păstrează în folderele mapate pe host. De ce ai intra în container în consolă ca să faci upgrade așa?

În pi-hole-ul meu fără docker nu am avut probleme la nici un upgrade. Singura problemă recentă e că o bună parte din cele vreo 40 de liste nu mai sunt accesibile, și gravity update durează o veșnicie până primește timeout.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,963
Home Assistant in Docker cu Portainer (in LibreELEC, ca n-am decat un singur Pi si media player-ul are prioritate). Nu gasesc configuratia HA pe host. In directorul docker-ului sunt mai multe zeci de directoare care par sa fie niste overlay-uri unele au unele dintre fisierele HA, altele au alte fisiere din HA, nici unul nu le are pe toate. Interfata Portainer nu ajuta deloc. Nu gasesc nici o mapare intre container si host. La volumes e gol.
1) Cum gasesc configuratia?
2) Cum o modific astfel incat sa nu se piarda?
3) Cum fac sa trec Home Assistant pe HTTPS si sa refuze HTTP? Cu HTTPS pe portul default 8123 da o eroare, desi citesc pe net ca ar trebui sa fie acelasi port si pentru HTTPS.
Multumesc.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,373
Ai citit în detaliu cum se folosește docker? Portainer e doar un front-end ca să nu tastezi de mână comenzile în CLI cu 25 de parametri, nu are nimic magic în plus.

Cum ai rulat HA, cu "docker run HA" sau cu încă o gârlă de parametri, inclusiv prin care să mapezi foldere din container la foldere de pe sistemul tău, unde să fie fișierele de configurație păstrate persistent? Dacă n-ai făcut nici o mapare conform instrucțiunilor HA, toate datele tale sunt temporare în container, le poți accesa doar prin consola deschisă prin docker.

Pentru punctul 3, vezi instrucțiunile HA și forumul HA.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,963
Pai eu aveam impresia ca ceea ce downloadez si instalez din Portainer vine "by default" cu niste setari...
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,373
ÎN container, și doar uneori. Dacă le vrei afară din container (persistente), mai citește și partea cu mapatul căilor.
 
Top Bottom