Quark, lipiturile pe suprafete lucioase, pentru care totusi nu pot sa bag mana in foc ca-s cromate dar banuiesc ca vorbim de acelasi lucru, am reusit sa le fac doar in felu urmator:
- usoara razuire cu un varf de cutter
- aplicare pasta decapandata cu o surubelnita mica (de ceasornicar)
- aplicare cositor
- cositorire cablu sau whatever
Nu prea inteleg cum zici ca ti s-au corodat lipiturile in 2-3 ani, ce anume? cositorul, cuprul? Si cand au scos fum alb? la cositorire sau ulterior in utilizare ?... intreb fiindca eu-s bricolator de cand ma stiu, folosesc o pasta decapanta de pe vreamea lu ceasca (din aia in cutie de banda izolatoare) si nicio consitorire pe care am facut-o, n-am regasit-o cu probleme.
Referitor la polizare, ia gandeste-te, ansa de la pistolul de lipit ce suprafata protectoare are? Ma refer la banala sarma de cupru. Eu mereu imi formez varful ciocanului de lipit dupa marimea cositorelilor care urmeaza. Daca-s chestii fine care necesita doze mici de cositor, il ascut pana inteapa, pe urma incalzesc ciocanu si il las sa se oxideze sau daca-i urgenta treaba il scufund de cateava ori in cola iar pe urma cu pila fina ii tesesc usor varful ascutit, obtinand suprafata controlata pe care sta cositorul. Daca nu treci prin etapa asta de oxidare si slefuire... toata zona polizata se inunda cu cositor si nu poti face lucrari fine.
Cat despre sacaz = colofoniu, asa stiam si eu, iar despre fludor cu pasta decapanta n-am auzit, doar umplut cu pasta de sacaz.