Dischete

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,083
Mâna sus care (în afară de Marius, of course) a mai folosit în ultimii 5 ani o dischetă de boot :biggrin:. Eu nu mai am unităţi de genul ăsta de vreo 4 ani în nici un sistem utilizat.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
1,955
Eu de curand nu mai am nici unitate optica. Sa ma duc sa cumpar una?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,821
Si eu care ma gandeam sa-mi instalez unitatea de banda magnetica... aia din '89. :smile:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Eu, la serviciu, unde aveam un Win98SE+SP-urile alea neoficiale, care mergea de 7 (şapte) ani! Acum câteva zile am pus Windows XP pe Celeronul 366 ce-l ducea, fiindcă se conecta aleator la net şi chiar n-am avut chef să investighez cauza. XP-ul, după ce i-am setat conexiunea, a mers ca un vis.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,481
Am folosit eu, dar din alea virtuale. :wink:

P.S. In sistemul actual am un floppy de prin '96, singura componenta care a supravietuit de la primul meu calculator - un 486.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Eu am folosit luna trecută una virtuală ca să instalez un XP SP3 sub ESX - e nevoie de F6 și driver pentru controllerul de disc. Una fizică nu am folosit de vreo 4-5 ani, cred - nu mai am unitate cam de atunci, nici la laptopuri nici la desktop.

La laptopul la care unitatea optică e detașabilă am scos-o, o folosesc doar la instalarea OS. La desktop o țin pentru că nu cere de mâncare și nu ocupă porturi de care să am nevoie, dar de obicei decuplez curentul.

PS. Marius, vrei o unitate Iomega ZIP și discuri de 100 MB? Pentru muzeu :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,821
Nope. Am benzi din '92 de 150 MB. :biggrin:
Daca ziceai LS120, nu ziceam "nu".
 

neaxu

Rătăcit
Joined
Aug 29, 2004
Messages
199
Si eu. Chiar am unitate floppy externa pe usb in caz de urgenta :biggrin:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,003
Si eu tin o unitate si ceva dischete pitite prin dulap in caz de cataclism.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,180
Am o găleată de dischete de donat la doritori - 3M-uri în cutii de 10 şi 24.

N-am mai folosit aşa ceva pentru boot din cauza lipsei unităţilor, însă tot mai am din când în când nevoie să pun imaginea unei dischete bootabile pe un CD. Pentru instalare cu F6, mai bine integrez driverele cu nLite pe un CD-RW; chiar ieri am făcut chestia asta pentru un repair install la un laptop.
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Messages
818
Si eu. Chiar saptmana asta mi-am facut doua flash stick-uri boot-abile folosind fisierele de pe discheta, ca altfel nu stiu. :goofy: Mai merg si de-un Memtest pentru sistemele vechi, care nu stiu sa boot-eze de pe flash stick-uri.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,821
BTW, cum se face un stick USB bootabil in XP?
SYS.COM nu mai exista.
 

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Messages
628
Eu folosesc un emulator de FDD a carui "discheta" o scriu cu un exe de pe bootdisk.com (ca sa am fisierele de 98). Dupa care fac cum scrie in linkul de mai sus, asta ca sa nu mai conectez FDD-ul din PC, mai ales ca nu cred sa am vreo discheta buna.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,209
Dischete? Ce-s alea?

Eu nu mai am calculator în casă cu unitate floppy. Unitatea optică o folosesc foarte rar, pentru instalarea SO-ului. În rest folosesc HAN-ul la greu. (Home Area Network :biggrin: )
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,141
Eu nu de boot, insa CAS Iasi refuza cu o o incapatinare demna de cauze mai bune sa renunte la diskete, asa ca, in fiecare luna, in perioada raportarilor, un nene care mai are in calculator FDD, primeste de la mine un pachet de tigari. :smile:
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,744
Si eu am folosit acum disketa de boot cateva luni pentru un update de bios si o disketa cu Seatools pentru testarea unui hard.
 
Top Bottom